20.5 C
Athens

Χιτ – Σέλτικς 80-93: Οι Κέλτες άλωσαν ξανά το Μαϊάμι και έχουν «ματς μπολ» για την πρόκριση στους τελικούς (vid)

Η άμυνα δίνει τίτλους στο NBA. Αυτή τη μπασκετική λογική «επιστράτευσαν» για ακόμη μία φορά φέτος οι Σέλτικς που με άμυνα από γρανίτη άλωσαν για δεύτερη φορά το Μαϊάμι και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με το εισιτήριο για τους τελικούς του Πρωταθλήματος

Η άμυνα δίνει τίτλους στο NBA. Αυτή τη μπασκετική λογική «επιστράτευσαν» για ακόμη μία φορά φέτος οι Σέλτικς που με άμυνα από γρανίτη άλωσαν για δεύτερη φορά το Μαϊάμι και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με το εισιτήριο για τους τελικούς του Πρωταθλήματος, όπου θέλουν να επιστρέψουν για πρώτη φορά μετά το 2010!

Οι Κέλτες έκαναν το τέλειο παιχνίδι κόντρα στους όχι και τόσο διαβασμένους Χιτ, που από τη στιγμή που δεν πήραν τις βοήθειες που επιζητούσαν από τα μεγάλα τους αστέρια (Μπάτλερ – Βίνσεντ) μοιραία έμειναν χαμηλά και πίσω στο σκορ από την αρχή του κρίσιμου game 5.

Πλέον η ομάδα της Βοστώνης έχει ένα «ματς μπολ» παιχνίδι στην έδρα της για το game 6 ώστε να κλειδώσει την παρουσία της στους τελικούς, όπου θα βρει απέναντί της είτε τους Γουόριορς του Στεφ Κάρι, είτε τους Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς (οι Πολεμιστές προηγούνται με 3-1 στη σειρά).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ο Τζέιλεν Μπράουν πέτυχε 25 πόντους, ο Τζέισον Τέιτουμ άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 22π., 12ρ. και εννιά ασίστ για τους μεγάλους νικητές της βραδιάς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν αναλογικά ο καλύτερος παίκτης των Χιτ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Γκέιμπ Βίνσεντ έβαλε 15, αλλά ο Τζίμι Μπάτλερ έμεινε χαμηλά με 13, έχοντας μόλις 4/18 σουτ!

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 42-37, 58-69, 80-93.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς