14.3 C
Athens

Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Και στο τέλος το σηκώνει ο Μουρίνιο! (vid)

Η Ρόμα κατέκτησε το ιστορικό πρώτο τρόπαιο του νεοσύστατου Conference League, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να φτάνει τα πέντε ευρωπαϊκά - Μεγάλη εμφάνιση από τον Πατρίσιο, δύο δοκάρια οι Ολλανδοί

Υπάρχει καταλληλότερος προπονητής από τον Ζοσέ Μουρίνιο για να… εγκαινιάσει το τρόπαιο του Conference League; Η Ρόμα είναι εκείνη που το βράδυ της Τετάρτης (25/5) πανηγυρίζει στα Τίρανα την κατάκτηση του πρώτου – και ιστορικού – τίτλου της νεοσύστατης, τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA!

Με τον Ρούι Πατρίσιο να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, τον Τζανιόλο να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ και ασφαλώς με την… αύρα του Μουρίνιο (έφτασε τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια στη μυθική καριέρα του) η Ρόμα επιβλήθηκε με 1-0 της Φέγενορντ και κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διώχνοντας από πάνω της την… κατάρα των χαμένων τελικών! Αντίθετα οι Ολλανδοί έχασαν μια μοναδική ευκαιρία σε μια εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία και με μια σπουδαία εμφάνιση στον τελικό.

Η Ρόμα προηγήθηκε στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα το γκολ ήταν εκπληκτικό: Ο Μαντσίνι με ωραία βαθιά μπαλιά σημάδεψε τον Τζανιόλο που είχε πατήσει στην περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Τράουνερ που έχασε τον Ιταλό και εκείνος αφού κοντρόλαρε άψογα, με φανταστικό τσίμπημα της μπάλας έκανε το 1-0 στο 32′. Μάλιστα, ο ταλαντούχος μέσος (που επιτέλους δικαιώνεται μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του) έγινε ο πρώτος Ιταλός που σκοράρει σε τελικό μετά το 2007 και τον Πίπο Ιντζάγκι!

Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η αναμέτρηση για να πάρει… φωτιά, αφού μέχρι εκείνο το σημείο υπήρχαν αρκετά φάουλ, πολλές μονομαχίες αλλά καμία ευκαιρία. Μάλιστα, στο 28′ ο Μουρίνιο εσπευσμένα είχε περάσει τον Ολιβέιρα στο ματς αντί του (ανέτοιμου) Μιχιταριάν που έπεσε κάτω και ζήτησε αλλαγή.

Η Φέγενορντ ανασυντάχθηκε στην ανάπαυλα και βγήκε διαφορετική στο δεύτερο μέρος: Τα πρώτα λεπτά ήταν εφιάλτης για τη Ρόμα που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και πραγματικά υπέφερε.

Μέσα σε τρία λεπτά οι Ολλανδοί είχαν δύο δοκάρια: Πρώτα ο Μαντσίνι πήγε να πετύχει αυτογκόλ στο γύρισμα του Σινιστέρα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Πατρίσιο έδιωξε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ το σουτ του Τιλ. Ο Μαλάσια δοκίμασε εκ νέου τα αντανακλαστικά του Πορτογάλου τερματοφύλακα που έδιωξε δύσκολα (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) ενώ τόσο ο Ντέσερς όσο και ο Νέλσον έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες για την ισοφάριση σε ένα διάστημα που η ομάδα του Σλοτ άξιζε πέρα για πέρα το 1-1.

Η είσοδος του Βερετού έφερε ηρεμία στη μεσαία γραμμή της Ρόμα από το 70′ και έπειτα και παρότι οι στιγμές που δημιούργησε ήταν ελάχιστες (ο Μπίλοου επενέβη σε δύο σουτ του Γάλλου μέσου και του Πελεγκρίνι), στην πραγματικότητα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα για να ξεσπάσει στο τέλος σε έντονους πανηγυρισμούς σε μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο!

ΡΟΜΑ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 1-0

Σκόρερ: 32′ Τζανιόλο

Γήπεδο: Air Albania Stadium, Τίρανα

Διαιτητής: Κόβατς (ΡΟΥ)

Κίτρινες: Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι, Πατρίσιο, Σπινατσόλα / Τράουνερ

ΡΟΜΑ (Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Ιμπάνιες, Σμόλινγκ, Κριστάντε, Μιχιταριάν (17′ λ.τρ. Ολιβέιρα), Κάρσντορπ (88′ Βίνια), Ζαλέφσκι (67′ Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67′ Βερετού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89′ Σομουρόντοβ)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Σλοτ):
Μπίλοου, Γκερτρούιντα, Τράουνερ (74′ Πέντερσεν), Σενέσι, Μαλάσια (89′ Τζάχανμπακς), Κοκτσού (88′ Βάλεμαρκ), Τιλ (59′ Τούρνστρα), Άουρσνες, Νέλσον (74′ Λίνσεν), Σινιστέρα, Ντέσερς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς