22.5 C
Athens

Ολυμπιακός – ΝΟΒ 14-12: Ο Θρύλος πρωταθλητής για 36η φορά!

Οι Ερυθρόλευκοι με τρίτη νίκη απέναντι στη Βουλιαγμένη πανηγύρισαν το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στο πόλο Ανδρών και έκλεισαν τη χρονιά με το 20ό νταμπλ στο συγκινητικό αντίο του σπουδαίου Θοδωρή Βλάχου

Πρωταθλητής Ελλάδας για 36η φορά στην ιστορία του και νταμπλούχος ξανά (για 20η φορά)! Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τη Βουλιαγμένη στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών επικρατώντας με 14-12 στη διαδικασία των πέναλτι (10-10 η κανονική διάρκεια) για να αναδειχθεί πρωταθλητής για 10η σερί χρονιά και να επιβεβαιώσει (ξανά) πως είναι ο βασιλιάς της πισίνας!

Ο Θοδωρής Βλάχος αποχαιρέτησε με δέκα πρωταθλήματα τον Ολυμπιακό και με ένα ακόμα νταμπλ, σε ένα πολύ συγκινητικό αντίο στον ομοσπονδιακό προπονητή που θα επικεντρωθεί στην εθνική ομάδα αποκλειστικά.

Μπορεί η σεζόν στην Ευρώπη να μην κύλησε ανάλογα των προσδοκιών, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν με σχετική άνεση τα σκήπτρα τους στην Ελλάδα και απέδειξαν πως έχουν την καλύτερη ομάδα! Ο Φιλίποβιτς με τρία γκολ (και ένα εύστοχο πέναλτι) ήταν ο κορυφαίος του τρίτου τελικού, την ώρα που για τον ΝΟΒ ξεχώρισε ο Σκουμπάκης με τρία τέρματα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΝΟΒ όπως στον πρώτο τελικό στο Παπαστράτειο, ήταν άκρως ανταγωνιστικός και έδωσε μεγάλη έμφαση στην άμυνα με στόχο να δυσκολέψει το έργο των περιφερειακών του Ολυμπιακού και να περιορίσει τις πάσες στον φουνταριστό. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν γνώριζε πως έπρεπε να πιάσει το τέλειο στην απόδοσή της προκειμένου να μειώσει τη σειρά και έκανε αρκετά πράγματα καλύτερα συγκριτικά με την αναμέτρηση στον Λαιμό.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-1 αλλά γρήγορα ο ΝΟΒ αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω έφτασε στο 2-3 με Τρούλο και Χαλυβόπουλο για να διατηρήσει τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δύο γκολ διαφορά με τον Σκουμπάκη, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να περνά μπροστά ξανά μπροστά στο 9-8 με τον Γκίλλα. Η Βουλιαγμένη όμως μπόρεσε να ισοφαρίσει ξανά και να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ο Καπότσης και ο Μυλωνάκης έχασαν τα δύο πρώτα του ΝΟΒ, με τον Ολυμπιακό να χάνει μόλις ένα με τον Γκίλλα (νωρίτερα ευστόχησαν Φιλίποβιτς και Φουντούλης) πριν ο Γεννηδουνιάς σκοράρει και γράψει το 14-12 για να πέσουν όλοι στην πισίνα και να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί!

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 2-2, 4-3, 2-2 (κ.α.), 4-2 (πεν.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Άρ. 2, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 3, Λεβαντής, Καστρινάκης, Σαπουνάκης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς