17.7 C
Athens

Ρολάν Γκαρός: Πρόωρος αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για τη Σάκκαρη

Τα πολλά αβίαστα λάθη στοίχισαν στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια που αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του φετινού Ρολάν Γκαρός από τη Μούχοβα

Τα πολλά αβίαστα λάθη οδήγησαν σε πρόωρο αποκλεισμό τη Μαρία Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε 37 (!) συνολικά και έχοντας το σέρβις της σε μέτρια μέρα, αποχαιρέτησε από τον δεύτερο γύρο το σπουδαίο τουρνουά, με την Καρολίνα Μούχοβα (νο.81 στον κόσμο) να παίρνει εκείνη την πρόκριση στις λεπτομέρειες των δύο σετ (7-6, 7-6) και να ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο όπου θα συναντήσει την Αμερικανίδα Αμάντα Ανισίμοβα.

Η Τσέχα ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα του πρώτου σετ αφού κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 απέναντι στη Σάκκαρη που δεν είχε βρει ρυθμό και είχε κακά χτυπήματα. Παρόλα αυτά μπόρεσε σταδιακά να ανεβάσει την απόδοσή της και εν τέλει να ισοφαρίσει – αφού έκανε μπρέικ – όμως το τάι μπρέικ το πήρε η καλύτερη Μούχοβα σε συνολικά 68′ του σετ αφού πήρε δύο σερί πόντους και έκανε το 7-6.

Όσο κι αν προσπάθησε να βελτιώσει το σέρβις της, η Σάκκαρη έβλεπε τη Μούχοβα να έχει την απάντηση. Η ισορροπία δεν άλλαξε και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρότι είχε την πίεση, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 5-4 αλλά όχι να τελειώσει το σετ και να ισοφαρίσει. Εκ νέου τάι μπρέικ, λοιπόν, με τη Σάκκαρη να κάνει το 3-0 αλλά να χάνει τη συγκέντρωση της και να βλέπει την Τσέχα να ισοφαρίζει προτού φτάσει στην πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς