17.9 C
Athens

Μουσέτι – Τσιτσιπάς 2-3: Με τεράστια ψυχικά αποθέματα ο Στέφανος γύρισε από την κόλαση στον παράδεισο σε 3 ώρες

Σε μία άκρως αγχωτική πρεμιέρα ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά τελικά αντέδρασε και με επική ανατροπή επί του 20χρονου Μουσέτι εξασφάλισε το εισιτήριο για τη β' φάση του Ρολάν Γκαρός

Σε μία πρεμιέρα που δεν θα φανταζόταν τέτοια εξέλιξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλήθηκε να κάνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην καριέρα του προκειμένου να φέρει τούμπα το ματς με τον 20χρονο Ιταλό Λορένσο Μουσέτι και να προκριθεί με μεγάλη πίεση και πολύ ιδρώτα στη β’ φάση του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Ιταλό αντίπαλό του και το φάσμα ενός «σκληρού» και πρόωρου αποκλεισμού τον κοιτούσε κατάματα. Ωστόσο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει άμεσα και με μία μεγάλη ανατροπή σε 3,5 ώρες αγώνα έφτασε στο 2-3 που τού χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του γαλλικού Όπεν σε ένα παιχνίδι που τον εξουθένωσε τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά με το… καλησπέρα της διοργάνωσης.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να μπει έστω και με το δύσκολο τρόπο με το δεξί στην 6η συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, έχοντας ως στόχο να πάει ένα βήμα πιο πέρα από τις τρεις τελευταίες παρουσίες του στο τουρνουά. Το 2019 έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς, ένα χρόνο μετά στους «τέσσερις» και πέρυσι στον τελικό, όπου είχε ηττηθεί με 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στην φάση των «64» ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πήρε τα 18 από τα τελευταία 25 game, θα βρει απέναντί του τον 25χρονο Τσέχο qualifier, Ζντένεκ Κόλαρ (νο134 στον κόσμο), ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Γάλλο, Λούκα Πούιγ, με 6-3, 4-6, 7-5, 6-4.

ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΣΕΤ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 6-2, 6-3, 6-2.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς