19.1 C
Athens

ΠΑΟΚ: Διαμαρτύρεται σε Κλάτενμπεργκ και φορείς για τη διαιτησία και την στάση της Αστυνομίας κατά των οπαδών του

Με επιστολές προς τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της Αστυνομίας προς τους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας, αλλά και για τις αποφάσεις του Λαόθ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, που σύμφωνα με τον Δικέφαλο του Βορρά καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μπορεί οι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ να προκάλεσαν δεκάδες φθορές στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και για άλλη μια φορά να μετέτρεψαν την «γιορτή» της ΕΠΟ σε πεδίο μάχης κι ένα σκηνικό, που μόνο τελικό Κυπέλλου δεν θυμίζει, ωστόσο σύμφωνα με την ΠΑΕ των Ασπρόμαυρων την πλήρη ευθύνη την έχει η Αστυνομία και ο… Λαόθ!

Με αφορμή το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ με την επιστολή ζητά από τον Κλάτενμπεργκ να απαντήσει στην ερώτηση: «Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης τη μπάλα με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι;» ενώ ο Άγγλος ερωτάται από τον ΠΑΟΚ σχετικά με τον τρόπο πανηγυρισμού του σκόρερ των πράσινων.

«Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας την σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο ΠΑΟΚ, που στις επιστολές του ζητά να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες και επιφυλάσσεται για περαιτέρω νομικές ενέργειες, κατηγορεί ευθέως και την Ελληνική Αστυνομία που θεωρεί υπεύθυνη για τα επεισόδια στο ταρτάν του ΟΑΚΑ, λέγοντας πως συμπεριφέρθηκαν κάκιστα στους οπαδούς του Δικεφάλου, κάνοντας άσκοπη χρήση χημικών και κατάχρηση εξουσίας.

Μάλιστα, στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος για βάναυσο ξυλοδαρμό αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήριά που προκλήθηκε, όπως λένε οι άνθρωποι του Δικεφάλου, από τον ίδιο τον Λαόθ.

Όλα αυτά τη στιγμή που περίπου 20 οπαδοί οδηγούνται στο αυτόφωρο για τα όσα έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου και οι φθορές στο ΟΑΚΑ επεκτείνονται σε 400+ διαλυμένα καθίσματα και 4 διαλυμένες σουίτες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς