16.6 C
Athens

Μάγκικο και συγκινητικά ανατριχιαστικό πρωτάθλημα

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για το παλικαρίσιο Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ, στον 9ο ομαδικό τίτλο της σεζόν 2021/22 για τον κορυφαίο πολυαθλητικό οργανισμό του Πλανήτη

Τι χαρές μάς προσφέρει αυτός ο σύλλογος! Τι πρωταθληματάρα ήταν αυτή στο χάντμπολ! Κόντρα σε όλους και όλα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της ελληνικής χειροσφαίρισης μετά το 2019, κατακτώντας το τρίτο Πρωτάθλημα της ιστορίας του και το πιο μάγκικο όλων των εποχών στο συγκεκριμένο άθλημα.

Μία ομάδα που χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με μεράκι και ψυχή, τη σφραγίδα της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του προπονητή Γιώργο Καρασαββίδη, ο οποίος δημιούργησε μία πολεμική μηχανή μέσα στο παρκέ που αρνιόταν να παραδοθεί. Ο 42χρονος τεχνικός αξίζει τα εύσημα και πιστώνεται σημαντικό μερίδιο της τεράστιας επιτυχίας. Επέστρεψε τον Δεκέμβριο του 2020 στον Ολυμπιακό (αντικαθιστώντας τον Νέναντ Κλιάιτς), αυτήν τη φορά ως πρώτος προπονητής της πρώτης ομάδας, έχοντας διατελέσει βοηθός του κόουτς Ζαραβίνα στα δύο σερί νταμπλ (2018, 2019), αλλά και τεχνικός ηγέτης των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας χάντμπολ των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο πως τα μπάτζετ δεν «παίζουν» χάντμπολ. Σε ένα άθλημα όπου η φιναλίστ των τελικών αποτελεί το «αγαπημένο» παιδί της Ομοσπονδίας και έχει την προκλητική αβάντα της διαιτησίας, ο Θρύλος θριάμβευσε κόντρα στην πολυδιαφημισμένη ΑΕΚ, μένοντας αήττητος στα 5 από τα 7 μεταξύ τους παιχνίδια στη σεζόν (3-2-2). Στη σειρά των τελικών, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και δεν άφησε μπάλα να πάει χαμένη. Με όπλο την άμυνα, την καρδιά και την ψυχή όλων των παικτών του, Ελλήνων και ξένων, η ομάδα κατέκτησε πανάξια τον τίτλο, έχοντας αψεγάδιαστο τακτικό πλάνο σε άμυνα και επίθεση από έναν εξαιρετικό προπονητή.

Οι Πειραιώτες ανέδειξαν πρωταγωνιστές, όπως τον 22χρονο Γιώργο Παπαβασίλη, ο οποίος έκανε επικούς τελικούς, ενώ στον τέταρτο και τελευταίο πέτυχε 9 γκολ σε 9 προσπάθειες. Όλα τα Ελληνόπουλα πραγματοποίησαν κατάθεση ψυχής, όπως φυσικά και όλοι ξένοι αθλητές της ομάδας. Από τους ξένους, πάντως, ξεχώρισαν δύο: το θηρίο, ο Μοντόρο, των 213 εκατοστών και ο Ουκρανός μαχητής Οστρούτσκο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την ΑΕΚ και ήταν καλύτερος και πιο σταθερός σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ στους τελικούς βρέθηκε στην κορύφωση της απόδοσής του. Αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος σε όλα τα μέλη του τμήματος που πίστεψαν στην κατάκτησή του όταν όλοι το περασμένο καλοκαίρι τούς είχαν ξεγραμμένους, αλλά και στους οπαδούς της ομάδας που έδωσαν το «παρών» σε όλους τους αγώνες και ήταν πάντα εκεί.

Το συγκεκριμένο τμήμα πέρασε πολλά τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν είναι μόνο ότι πληγώθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά τη σεζόν 2019/20 είδε την Ομοσπονδία να χαρίζει με το έτσι θέλω το Πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες, δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου! Η αφορμή ήταν ο κορωνοϊός, αποφασίζοντας τη διακοπή και ενώ είχε διεξαχθεί μόνο ένα παιχνίδι μεταξύ τους για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, το οποίο είχε κερδίσει η ΑΕΚ.

Την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός αποφάσισε στο δεύτερο μισό να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα-παρωδία και άρχισε το φετινό Πρωτάθλημα με -4 βαθμούς (!), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν μείνει ατιμώρητα τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ από τον 4ο τελικό του 2019 και την εισβολή στο παιχνίδι με τους Ερυθρόλευκους (τον Μάιο εκείνης της χρονιάς στο ΟΑΚΑ). Ωστόσο, ο Θρύλος επέστρεψε δυναμικά και κατέκτησε πανηγυρικά το τρίτο Πρωτάθλημα χάντμπολ της ιστορίας του. Με -4 στη βαθμολογία και μειονέκτημα έδρας στους τελικούς. Δεν ξεχωρίζουμε τρόπαια και ό,τι κατακτά ο Ολυμπιακός είναι μάγκικο. Το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα, όμως, είναι συγκινητικό. Συγκινητικά ανατριχιαστικό για την ακρίβεια. Αυτός είναι ο 9ος τίτλος του Ολυμπιακού σε όλα τα ομαδικά αθλήματα για τη σεζόν 2021/22 και η καταμέτρηση συνεχίζεται. Μόνο θαυμασμός για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό οργανισμό του Πλανήτη.

Xάντμπολ

ΥΓ: H επιτυχία είναι δεδομένη και χαίρομαι που αποτελώ μέλος στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Χαλά. Επιβάλλεται να προχωράμε στο επόμενο επίπεδο και να προοδεύουμε. Καλοτάξιδο το athlosnews.gr (και όχι μόνο)!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς