24.6 C
Athens

Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι με επική ανατροπή και ήρωα Γκουντογκάν! (vid)

Σε ένα αυθεντικό θρίλερ made in England, η Σίτι επέστρεψε από τον εφιάλτη του 0-2 για να πάρει το 4ο πρωτάθλημα τα τελευταία πέντε χρόνια - Η Τότεναμ στο Champions League, η θλιβερή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa παρά την ήττα και η Μπέρνλι επιστρέφει στην Championship μετά από 8 σεζόν

Πρωταθλήτρια με επική ανατροπή η Μάντσεστερ Σίτι! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επέστρεψε από την κόλαση και με τον Γκουντογκάν σε ρόλο… Αγουέρο επιβλήθηκε με 3-2 της Άστον Βίλα – με τεράστια ανατροπή – και πανηγύρισε το δεύτερο σερί πρωτάθλημά της και 8ο στην ιστορία της!

Ήταν ένα χιτσκοκικό φινάλε αφού οι Πολίτες έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουν την αναμέτρηση για να μην εξαρτώνται από το τι θα κάνει η Λίβερπουλ: Εν τέλει έκοψαν πρώτοι το νήμα με 93 βαθμούς και άφησαν στους 92 τους Κόκκινους που επιβλήθηκαν με 3-1 της Γουλβς του Ζοσέ Σα (αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο από τον Ρούντι) αλλά δεν τους ήταν αρκετό.

Ο Νέτο άνοιξε το σκορ στο 3′ και σόκαρε τους Κόκκινους που ισοφάρισαν στο 24′ με τον Μανέ αλλά που παρά την πολιορκία δεν μπόρεσαν να βρουν εύκολα το γκολ την ώρα που η Σίτι γνώριζε πρωτοφανή ψυχρολουσία στο Έτιχαντ. Ο Σαλάχ και ο Ρόμπερτον βρήκαν δύο γκολ σε διάστημα 5′ ωστόσο τα χαμόγελα στο Άνφιλντ είχαν παγώσει…

Και αυτό γιατί οι Πολίτες έκαναν τη δουλειά τους και έδειξαν μέταλλο παρά τα όσα συνέβησαν. Η Άστον Βίλα σκόραρε στην πρώτη της τελική με την κεφαλιά του Κας στο 37′ ενώ ο πρώην Κόκκινος Κουτίνιο έγραψε το 0-2 μετά από βολέ του αναπληρωματικού (που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός φέτος), Ρόμπιν Όλσεν. Ο Γκουαρδιόλα έβλεπε τους παίκτες του να παίζουν βιαστικά και στο 69′ αποφάσισε να ρίξει στο ματς το τελευταίο του χαρτί: Τον Ιλκάι Γκουντογκάν που είναι φευγάτος.

Ο Γερμανός μείωσε με κεφαλιά στο 76′ και έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή: Ο Ρόδρι στο 78′ με δυνατό σουτ έκανε το 2-2 ενώ το τελικό 3-2 έγινε στο 81′ με τον Γκουντογκάν για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί πριν καν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Ασύλληπτο φινάλε, δίκαια το πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι που λυτρώθηκε με δραματικό τρόπο και με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κλαίει από συγκίνηση και χαρά.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Η ΜΠΕΡΝΛΙ, ΣΩΘΗΚΕ Η ΛΙΝΤΣ

Η Μπέρνλι θα ακολουθήσει Γουότφορντ και Νόριτς στην Τσάμπιονσιπ και επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στη δεύτερη κατηγορία. Η Νιούκαστλ επικράτησε με 2-1 στο Τερφ Μουρ με δύο γκολ του Κάλουμ Γουίλσον και έριξε την Μπέρνλι, αφού την ίδια ώρα η Λιντς πέρασε από το Λονδίνο επικρατώντας με 2-1 της Μπρέντφορντ.

Ο Ραφίνια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 56′, ο Κάνος απάντησε στο 78′ (αποβλήθηκε δύο λεπτά αργότερα και σε εκείνο το διάστημα η Μπέρνλι ήθελε γκολ που δεν βρήκε). Η Λιντς με γκολ του Χάρισον στις καθυστερήσεις κλείδωσε την παραμονή και θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE Η ΤΟΤΕΝΑΜ, ΣΤΟ EUROPA LEAGUE ΜΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΤΡΟΠΟ Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Τότεναμ έκανε το… αυτονόητο κόντρα στη Νόριτς εκτός έδρας και πανηγύρισε μια άνετη και ευρεία νίκη με 5-0 για να κλειδώσει μαθηματικά την 4η θέση και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε καθάρισε το τρίποντο με συνοπτικές διαδικασίες και με τους Κουλουσέφσκι, Σον και Κέιν να βρίσκουν δίχτυα και να ταλαιπωρούν τον Δημήτρη Γιαννούλη και τους συμπαίκτες του.

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε με 5-1 της Έβερτον και τερμάτισε 5η ενώ θα βρίσκεται στο επόμενο Europa League όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι ηττήθηκε με 1-0 από το γκολ του Ζαχά στο Σέλχαρστ Παρκ: Και αυτό γιατί η Γουέστ Χαμ «αυτοκτόνησε» στο Amex απέναντι στην Μπράιτον (προηγήθηκε με γκολ του Αντόνιο αλλά υπέστη απίστευτη ανατροπή και ηττήθηκε με 3-1) με αποτέλεσμα τα Σφυριά να καταλάβουν την 7η θέση που οδηγεί στο Conference League.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Άρσεναλ – Έβερτον 5-1 (27′ Μαρτινέλι, 31′ Ενκέτια, 56′ Σέντρικ, 59′ Γκάμπριελ, 82′ Έντεγκααρντ / 45+3′ Φαν ντε Μπεκ)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (37′ Ζαχά)

Λέστερ – Σαουθάμπτον 3-1 (49′ Μάντισον, 74′ Βάρντι, 81′ Πέρεθ / 79′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ)

Λίβερπουλ – Γουλβς 3-1 (24′ Μανέ, 84′ Σαλάχ, 89′ Ρόμπερτσον / 3′ Νέτο)

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 3-2 (76′, 81′ Γκουντογκάν, 78′ Ρόδρι / 37′ Κας, 69′ Κουτίνιο)

Μπέρνλι – Νιούκαστλ 1-2 (69′ Κορνέ / 20′ πεν., 60′ Γουίλσον)

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 3-1 (50′ Φέλτμαν, 80′ Γκρος, 90+2′ Γουέλμπεκ / 40′ Αντόνιο)

Μπρέντφορντ – Λιντς 1-2 (78′ Κάνος / 56′ πεν. Ραφίνια, 90+4′ Χάρισον)

Νόριτς – Τότεναμ 0-5 (16′, 64′ Κουλουσέφσκι, 32′ Κέιν, 70′, 75′ Σον)

Τσέλσι – Γουότφορντ 2-1 (11′ Χάβερτς, 90′ Μπάρκλεϊ / 87′ Γκόσλινγκ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς