16.4 C
Athens

Γκουαρδιόλα: Αν πάρουμε τον τίτλο θα φτάσουμε τη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να φτάσει κάτι από το μεγαλείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εάν κατακτήσει σήμερα -με νίκη επί της Άστον Βίλα- τον τέταρτο τίτλο της σε πέντε χρόνια στην Premier League, σύμφωνα με τον τεχνικό των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι ομάδες της Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον έφτασαν στο συγκεκριμένο επίτευγμα τρεις φορές, με αποτέλεσμα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» να καταστούν η κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο στη διάρκεια της 26χρονης θητείας του Σκωτσέζου στο «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ.

«Φυσικά θα ήταν σπουδαίο (να κατακτήσουμε τέσσερα πρωταθλήματα σε πέντε σεζόν). Όταν έρχομαι και ο κόσμος λέει ότι η Premier League είναι πραγματικά δύσκολη, η πιο δύσκολη, όλοι κατακτούν διαφορετικά τρόπαια» δήλωσε ο Ισπανός προπονητής ενόψει του αγώνα με την Άστον Βίλα και συνέχισε:

«Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη Γιουνάιτεντ μπορούσε να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια. Όταν αυτό συμβαίνει, συνειδητοποιείς το μέγεθος αυτής της (ομάδας της) Γιουνάιτεντ σε αυτή την περίοδο και πώς μπορούσαν να το κάνουν πολλές φορές. Βρισκόμαστε κοντά στο να γίνουμε ένα μέρος αυτού και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς