24.6 C
Athens

Basket League: Ανοίγει η αυλαία των πλέι οφ του πρωταθλήματος

Αρχίζει σήμερα (22/5) η Α΄ φάση των πλέι οφ στην Basket League, στην οποία μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες οκτώ θέσεις της βαθμολογίας στην Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κολοσσός Ρόδου και ΑΕΚ έχουν το πλεονέκτημα έδρας στην Α΄ φάση των πλέι οφ, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες, και θα επιδιώξουν να το εκμεταλλευθούν, προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς των πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» είναι τα απόλυτα φαβορί στις σειρές με τον Άρη και το Περιστέρι, αντίστοιχα, ωστόσο θα πρέπει να αποδείξουν μέσα στο παρκέ την ανωτερότητά τους, προκειμένου να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στο μεταξύ, πιο αμφίρροπα φαντάζουν τα ζευγάρια του Κολοσσού Ρόδου με τη Λάρισα και της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, με αποτέλεσμα να αναμένονται συναρπαστικές «μονομαχίες» για την πρόκριση στους «4» των πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ρίχνεται την προσεχή Τετάρτη (25/5) στη «μάχη» των πλέι οφ της Α1, λόγω των υποχρεώσεών του στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Α΄ φάσης των πλέι οφ (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3) και οι διαιτητές των πρώτων αγώνων έχει ως εξής:

1ος ΑΓΩΝΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5

Καλλιθέας 17:00 Κολοσσός Ρόδου-Λάρισα (Πουρσανίδης Γ.-Ζαχαρής-Θεονάς)

ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-Άρης (Κορομηλάς-Πιτσίλκας-Φάκαρος)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5

Άνω Λιοσίων 20:00 ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας (Παπαπέτρου-Τσαρούχα-Καλδίρης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5

ΣΕΦ 19:30 Ολυμπιακός-Περιστέρι (Τζιοπάνος-Μαγκλογιάννης-Παπαφωτίου)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς