20.7 C
Athens

Σέλτικς – Χιτ 103-109: Το Μαϊάμι απάντησε με μπρέικ στη Βοστώνη και έβαλε «φωτιά» στη σειρά των τελικών (vid)

Παρά την απουσία του Μπάτλερ στο κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο οι Χιτ απάντησαν με μπρέικ στο μπρέικ των Σέλτικς στη σειρά των τελικών της Ανατολής και έκαναν το 2-1 σε μία σειρά που δείχνει από νωρίς ότι θα έχει… μέλλον.

Αν και οι Χιτ προηγήθηκαν με 39-18 στην εκπληκτική τους πρώτη περίοδο (η διαφορά έφτασε και στους 25!) και με +15 στο ημίχρονο, κρατώντας αυτή τη διαφορά και στο φινάλε του τρίτου 12λεπτου, οι Σέλτικς έκαναν μία επική επιστροφή για να κάνουν το παιχνίδι… κόλαση για το Μαϊάμι.

Από το 89-72 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, σταδιακά οι Σέλτικς κατάφεραν χάρη στην άμυνα τους να γυρίσουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Με ένα επί μέρους σκορ 20-4 (!) με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζέιλεν Μπράουν – πέτυχε 40 πόντους με 11/11 δίποντα κάτι που δεν έχει ξανακάνει κανείς στην ιστορία των πλέι οφς του ΝΒΑ- οι Σέλτικς έφεραν το ματς στο 93-92 και απέμεναν 2:40 για να ολοκληρώσουν μία μυθική ανατροπή.

Εκεί όμως ο Μαξ Στρους έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο (16π., 4/7τριπ.), ο Μπαμ Αντεμπάγιο νίκησε το χρονόμετρο και τον Αλ Χόρφορντ φτάνοντας τους 31 πόντους, οι Χιτ ξεκόλλησαν και κράτησαν τη νίκη ως το φινάλε, παρότι αγωνίστηκαν για παραπάνω από 30 λεπτά χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ που αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο πριν το τέλος του δεύτερου 12λεπτου.

Ο πρώτος σκόρερ των Σέλτικς, Τέιτουμ, κινήθηκε σε ρηχά νερά μετρώντας μόλις 10 πόντους με 3/14 σουτ, ενώ ο Αντεμπάγιο τέλειωσε το ματς με 15/21 δίποντα, 10 ριμπάουντ, έξι ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, παίζοντας και για τον απόντα Μπάτλερ (8π.).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς