19.3 C
Athens

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-1 (2-4 πεν.): Οι Ταύροι σήκωσαν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους (vid)

Χρειάστηκαν δύο χαμένοι τελικοί Κυπέλλου και ένας να κριθεί στα… πέναλτι για να φτάσει η Λειψία σε μια ιστορική πρώτη κατάκτηση τροπαίου αφού η τροπαιοθήκη της ήταν άδεια!

Οι Ταύροι με μια συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησαν με 4-2 στα πέναλτι της Φράιμπουργκ στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου (1-1 η κανονική διάρκεια) και με τον Ντομένικο Τεντέσκο πανηγυρίζουν την πιο σημαντική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας τους! Μια σεζόν που ολοκληρώνεται ιδανικά για τη Λειψία η οποία έδειξε πως έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τη… μικρούλα Φράιμπουργκ που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο Europa League έπειτα από τη φανταστική σεζόν που πραγματοποίησε.

Οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τη συμπλήρωση 10′ αγώνα όταν ο Έγκεσταϊν έπιασε ένα τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουλάτσι.

 

Η Φράιμπουργκ μάλιστα είχε κι άλλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε με το δοκάρι να της φράζει τον δρόμο. Για τη Λειψία η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη με την αποβολή (με απευθείας κόκκινη κάρτα) του Χάλστενμπεργκ στο 57′, ωστόσο οι Ταύροι αποφάσισαν σε εκείνο το σημείο να συσπειρωθούν και εν τέλει να φτάσουν στην ισοφάριση στο 75′ με το ωραίο πλασέ του Ενκουνκού στην κεφαλιά-πάσα του Όρμπαν.

Με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου η Φράιμπουργκ με δέκα παίκτες πίεσε και έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Χάμπερερ που όμως σημάδεψε το δοκάρι για δεύτερη φορά.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε πέναλτι και εκεί η Λειψία ήταν η ψυχραιμότερη: Ο Γκίντερ σημάδεψε άουτ στη δεύτερη εκτέλεση της Φράιμπουργκ και ο Ντεμίροβιτς το δοκάρι στην τέταρτη με τους παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο να ξεκινούν το πάρτι.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Γκούλντε (106′ Σλότερμπεκ), Λίνχαρτ, Σλότερμπεκ, Κίμπλε (86′ Σμιντ), Εγκεστάιν (86′ Χάμπερερ), Χέφλερ, Γκίντερ, Σάλαϊ (79′ Ντεμίροβιτς), Γκρίφο, Χέλερ (79′ Πέτερσεν)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Σιμακάν (113′ Γκβάρντιολ), Χένριχς, Λάιμερ (99′ Άνταμς), Καμπλ (69′ Όλμο), Χάλστενμπεργκ, Φόρσμπεργκ (61′ Μουκιέλε), Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα (61′ Σομποζλάι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς