19.3 C
Athens

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6: Πρώτο βήμα για το 36ο με φανταστικό Ζερδεβά

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στους τελικούς της Α1 πόλο έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Μάνο Ζερδεβά

Το πρώτο βήμα από τα τρία που χρειάζεται για να αναδειχθεί πρωταθλητής για 36η φορά στην ιστορία του έκανε ο Ολυμπιακός που μετά το Κύπελλο θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν με το νταμπλ!

Οι Ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν δύσκολα με 8-6 της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό στο Παπαστράτειο και χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να κατακτήσουν τον τίτλο (έχουν και το πλεονέκτημα έδρας). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε σε φανταστική μέρα τον Μάνο Ζερδεβά που έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις ενώ ο Φιλίπ Φιλίποβιτς πέτυχε δύο γκολ και το ένα ήταν το καθοριστικό για να κριθεί πλήρως το αποτέλεσμα. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Νίκο Γκίλλα που πέτυχε δύο γκολ.

Αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο όμως είδε τη Βουλιαγμένη να επιστρέφει και με τον Κουρουβάνη και τον Σκουμπάκη να φτάνει στο 3-4 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας στο τρίτο οκτάλεπτο βρήκαν δύο γκολ και είδαν τον Ζερδεβά να κατεβάζει ρολά αποκτώντας ένα ελαφρύ προβάδισμα που άνοιξαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ο ΝΟΒ προσπάθησε να επιστρέψει με τον Σκουμπάκη αλλά ο Φιλίποβιτς με το σκορ στο 7-6 έβαλε το κρίσιμο γκολ στα 18″ από το τέλος για το 8-6 που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0 στους τελικούς!

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 1-3, 2-0, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Άρ. 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΤΗΣ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Σάββατο 21/5

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6

Δευτέρα 23/5

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός (18:30)

Τετάρτη 25/5

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη (19:30)

Παρασκευή 27/5 (αν χρειαστεί)

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός (18:30)

Κυριακή 29/5 (αν χρειαστεί)

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη (17:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς