19.7 C
Athens

Κριστ Γουάμπα: Από το hotspot στην Α1!

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία ζωής του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Κριστ Γουάμπα

Πριν λίγες ώρες η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Κριστ Γουάμπα, ενός αθλητή που έχει παλέψει σκληρά για να φτάσει εδώ που είναι τώρα.

Η περίπτωση του 18χρονου γκαρντ-φόργουορντ είναι απ’ αυτές που τραβάνε αμέσως το ενδιαφέρον και είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Basket League.

O Kριστ, κατάλαβε από μικρός ότι έχει έφεση στο μπάσκετ, αλλά τα οικονομικά των γονιών του δεν μπορούσαν να σταθούν ικανά, ώστε να τον βοηθήσουν να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Ο νεαρός άσος δεν ήθελε να αφήσει το μπάσκετ, καθώς η αγάπη του γι’αυτό ήταν πολύ μεγάλη. Στα 15 του πήρε την γενναία απόφαση να αφήσει το σπίτι του στο Κονγκό και να μετακομίσει στην Τουρκία, ώστε να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα, αλλά αντί αυτού βρέθηκε σε Hot Spot στη Λέσβο. Εκεί έμεινε για έναν χρόνο, αλλά τα πράγματα έφτιαξαν για τον ίδιο και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχή έγινε όταν άρχισε να αγωνίζεται στον Αστέρα Σίνδου, όπου αμέσως φάνηκαν τα προσόντα του στο μπάσκετ. Ο Άρης θέλησε να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του και ο κόουτς Αγγέλου τον κάλεσε να παραβρεθεί σε μια ανοιχτή προπόνηση της ομάδας. Όλοι εντυπωσιάστηκαν με αυτά που μπορεί να κάνει και του έδωσαν μια θέση στο ρόστερ. Πλέον είναι στο χέρι του να αποδείξει αν μπορεί να καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο και εντέλει να ανταμειφθούν οι θυσίες που έκανε για να φτάσει ως εδώ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς