18.3 C
Athens

Βιεϊρίνια: Ο προπονητής μας έχει κερδίσει το Champions League Ασίας, ξέρει πώς να σχεδιάσει έναν τελικό

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ για το τελευταίο τρόπαιο της σεζόν στην Ελλάδα, αυτό του Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες θέλουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τη φετινή σεζόν και να χρυσώσουν το χάπι με ένα τρόπαιο στο φινάλε και σε αυτά τα πλαίσια ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρίνια τόνισε πως θέλει να σηκώσει ξανά την κούπα του Κυπέλλου, είτε αγωνιστεί είτε όχι.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος αμυντικός δήλωσε ότι ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει το «know how» από τελικούς αφού είχε κερδίσει και το Champions League Ασίας με την Αλ Χιλάλ πριν από 2,5 χρόνια, κάτι που θέλει να επαναλάβει φέτος στον ΠΑΟΚ κατακτώντας το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδος της καριέρας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βιεϊρίνια:

«Όπως έχω ξαναπεί, τους τελικούς έχει σημασία να τους νικήσεις, αυτό μένει, όχι η εμφάνιση, το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξες ή δεν έπαιξες, σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Ακόμη ένας τελικός, όλοι είναι ξεχωριστοί, φέτος έχουμε ακόμη ένα κίνητρο να συνεχίσουμε την πορεία μας στον θεσμό. Είναι πολύ δύσκολο ματς, το ξέρουμε, θέλουμε να τελειώσει η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο και να νιώθουμε ότι κάναμε καλή χρονιά.

Στο τέλος όλοι θα σκεφτούν ποιος πήρε τον τίτλο, όχι ποιον απέκλεισε μέχρι τον τελικό. Το σημαντικό είναι να νικήσουμε γιατί η σεζόν ήταν δύσκολη και κουραστική. Ξέρουμε τι έχουμε τραβήξει για να φτάσουμε ως εδώ, σημαντικοί είναι οι τίτλοι.

Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα, κι εγώ ως αρχηγός θέλω να έρθει το Κύπελλο είτε παίξω, είτε όχι.

Εντελώς διαφορετικό ματς με αυτό του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει ρεβάνς ούτε βαθμοί, ως σύλλογος έχουμε περισσότερη εμπειρία σε τελικούς αυτά τα χρόνια αλλά ξέρουμε την ποιότητα του Παναθηναϊκού και ότι έκαναν αλλαγές στο τελευταίο ματς.

Ο προπονητής μας έχει ζήσει κι αυτός τελικούς, έχει και Champions League, είναι έμπειρος, αυτός πρέπει να μας πει τι να κάνουμε κι εμείς να ακολουθήσουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς