18 C
Athens

Mπερτομέου: Για πάνω από 20 χρόνια καμία ομάδα δεν θέλησε να με διώξει, η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει ως μέτοχος

Ο Τζόρντι Μπερτομέου με αφορμή το Final Four στο Βελιγράδι τοποθετήθηκε ξανά για το θέμα των κυρώσεων στις ρώσικες ομάδες, τις wild card και το πώς αυτές θα καλυφθούν από την επόμενη χρονιά ενώ σε συνέχεια της δήλωσής του ξεκαθάρισε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παραμείνει ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα, παρά την απαγόρευση συμμετοχής της στη διοργάνωση.

Παράλληλα, ο Μπερτομέου υπογράμμισε πως όσο είναι ακόμα πρόεδρος θα παίρνει τις αποφάσεις και θα προσπαθεί να κάνει σωστά τη δουλειά του, τονίζοντας μάλιστα ότι για παραπάνω από 20 χρόνια καμία ομάδα δεν ήθελε να τον απομακρύνει από το πόστο του, μέχρι να έρθει η ψηφοφορία των μετόχων πίσω στον Δεκέμβριο να βάλει οριστικό τέλος στη θητεία του από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μπερτομέου σε γεύμα που παρέθεσε σε εργαζόμενους των ΜΜΕ που ταξίδεψαν στην σερβική πρωτεύουσα:

«Είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν την νέα σεζόν. Πως μπορούμε να αναγκάσουμε τα κράτη που έχουν εναντιωθεί στον πόλεμο, να υποδεχθούν ομάδες από την Ρωσία;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου, για να προσθέσει στην συνέχεια πάντως ότι η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μέτοχος της διοργάνωσης, ενώ συμπλήρωσε ότι οι ανοιχτές θέσεις θα καλυφθούν μέσω wild card:

«Η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μέτοχος και φυσικά θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου της στα συμβούλια. Όσο για τις Οι δύο θέσεις που θα προκύψουν (σ.σ αυτή της ΤΣΣΚΑ και της κατόχου/φιναλίστ της VTB League) θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας των wild card».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της αποχώρησής του του στην θέση του CEO της EuroLeague στις 30 Ιουνίου που προέκυψε έπειτα από ψηφοφορία των μετόχων της διοργάνωσης, ο Μπερτομέου τόνισε ότι σέβεται την απόφαση και περιμένει να δει αν…τελικά θα ισχύσει: «Είμαι ο CEO, μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό. Τον περασμένο Οκτώβριο ενημερώθηκα ότι με ψήφους 6-5 οι ομάδες αποφάσισαν να λήξει η θητεία μου στις 30 Ιουνίου. Αν αυτή ισχύει ακόμη αυτή η απόφαση, δεν μένει παρά να εφαρμοστεί. Για την ώρα συνεχίζω την δουλειά μου, προτείνω μέτρα και παίρνω αποφάσεις, οι οποίες εγκρίνονται από τις ομάδες-μετόχους. Αυτές θα αποφασίσουν και για την δική μου μοίρα.

Για πάνω από 20 χρόνια καμία ομάδα δεν θέλησε να με μετακινήσει. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, αντέξαμε τις κρίσεις που περάσαμε, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν πιστεύω ότι το ευρωπαικό μπάσκετ ενδιαφέρεται τόσο πολύ να μάθει για το τι θα κάνω εγώ».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς