19.7 C
Athens

Σπανούλης: Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, θέλω να σηκώσει την κούπα ο Ολυμπιακός!

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στον σπουδαίο ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Εφές και άπαντες κινούνται στον ρυθμό της συγκεκριμένης αναμέτρησης με την ελπίδα οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα να κλείσουν θέση για τον τελικό της 21ης Μαϊου στην κατακόκκινη Stark Arena.

Ο Βασίλης Σπανούλης γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να αγωνίζεσαι σε τέτοια παιχνίδια και στο σήμερα που προβάρει το κοστούμι του προπονητή δηλώνει ακόμα οπαδός του Ολυμπιακού και ξεκαθαρίζει ότι για αυτόν (από τη στιγμή που οι Πειραιώτες βρίσκονται στην τετράδα) δεν γίνεται να υπάρξει αντικειμενική πρόβλεψη!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο «Kill-Bill» στην κάμερα της NOVA:

Αρχικά, για το Next Generation Tournament, ο Σπανούλης είπε: «Αν αφήσει κάνα λεπτό να πέσει κάτω θα… κουτουλάμε εδώ. Εγώ είμαι δίπλα στα παιδιά και όταν τους φωνάζω το κάνω για το καλό τους. Μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσουν για να φτάσουν εκεί που μπορούν. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά, προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά προσπαθώ να το διασκεδάσω. Ήθελα να ηρεμήσουν, έχουν και άγχος».

Για τις συνεχείς οδηγίες προς τους παίκτες του: «Αν καθίσω, άστο… Κάθεσαι όταν έχεις μια δική σου ομάδα, έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι πιο χαλαρός. Εδώ θέλει καθοδήγηση».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο Final 4 τονίζοντας πως «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, είμαι με τον Ολυμπιακό και θέλω να κερδίσει. Δεν είναι κλισέ ότι ο κάθε ένας έχει 25%. Ο πιο τυχερός και πιο συγκεντρωμένος θα πάρει το παιχνίδι. Είμαι με τον Ολυμπιακό, το ξέρουν όλοι αυτό, θέλω να πάρει το τρόπαιο».

Ενώ για το πόσο έτοιμοι είναι οι «ερυθρόλευκοι» επισήμανε: «Μέχρι τα πλέι οφ πρέπει να ανέβεις ένα επίπεδο. Μετά ανεβαίνεις άλλο ένα επίπεδο μέχρι το Final Four. Από τον ημιτελικό στον τελικό είναι οι top παίκτες. Αυτό το έχει ο Ολυμπιακός. Ελπίζω να βγουν μπροστά τα παιδιά».

Σχολίασε, μάλιστα και την δική του παρουσία στην κορυφαία τετράδα, αλλά και τον MVP του Ολυμπιακού φέτος: «Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, τα παιδιά έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις. Τους εύχομαι να είναι συγκεντρωμένοι, για να κερδίσουμε τον ημιτελικό. Είναι πολλά παιδιά. Ο Σάσα ήταν εκπληκτικός, όπως και ο Σλούκας. Ο Παπανικολάου είναι πάντα βαρόμετρο. Ο Ουόκαπ και ο Φαλ έκαναν καλή δουλειά. Όλοι έχουν τον ρόλο τους».

Όσο για τις συμβουλές που θα δώσει στους παίκτες του, τόνισε: «Τις συμβουλές τις έχω δώσει ήδη, τις έχουν κρατήσει τα παιδιά. Τα παιδιά είναι έτοιμα, το απέδειξαν αυτό. Είναι ικανότατα».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς