19.9 C
Athens

Αταμάν προς ελληνικά media: Ακούστε το καλά, θα είμαστε πρωταθλητές…

Για τον αυριανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου των παικτών και των προπονητών που παίρνουν μέρος στο Final 4 του Βελιγραδίου ο Εργκίν Αταμάν και ο Σέιν Λάρκιν.

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές τόνισε πως η ομάδα του έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και στόχος της είναι το back-2-back:

«Ήταν υπέροχο που κατακτήσαμε πέρσι τον τίτλο. Γιορτάσαμε όλοι μαζί, όπως και όλη η Τουρκία πανηγύρισε μαζί μας. Αν τον κατακτήσουμε και πάλι, θα είναι ακόμη πιο ωραίο, θα πανηγυρίσω σηκώνοντας τις γροθιές μου μαζί με τον κόσμο.

Έχω σπουδαίους παίκτες. Στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, βρήκαμε τον τρόπο να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, αυτό που παίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την αυτοπεποίθηση μιλάω, γιατί θέλω να τη μεταφέρω στους παίκτες μου. Όλοι βρήκαν το πραγματικό τους κίνητρο. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Δύο αγώνες έμειναν.

Προφανώς ήταν μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις. Όλοι ήθελαν να μας νικήσουν από τη στιγμή που ήμασταν οι πρωταθλητές. Και είχαν μεγαλύτερο κίνητρο. Έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο τους αντιπάλους μας. Όμως νομίζω ότι μας βοήθησε αυτή η κατάσταση. Είχαμε βέβαια και τους τραυματισμούς και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Τώρα είμαστε έτοιμοι και ως ομάδα να υπερασπιστούμε τα πρωτεία μας . Είναι κάτι που πρέπει να το ακούσουν αυτό, ειδικά τα ελληνικά media. Θα είμαστε πρωταθλητές»…

Από την πλευρά του ο Σέιν Λάρκιν δήλωσε: «Είμαστε ακόμη πεινασμένοι. Προφανώς απολαύσαμε την περσινή σεζόν, που κατακτήσαμε το τρόπαιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είμαστε πεινασμένοι. Θέλουμε να ξανακερδίσουμε, είμαστε ακόμη πιο πεινασμένοι για να τα καταφέρουμε.

Είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που πιστεύει τόσο πολύ σε σένα, να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση. Ελπίζουμε πως θα βγούμε στο παρκέ και θα τον δικαιώσουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς