21.6 C
Athens

Νότιγχαμ – Σέφιλντ 1-2 (3-2 πεν.): Επικός Σαμπά έστειλε τη Φόρεστ στον τελικό! (vid)

O ΑΠΙΘΑΝΟΣ Σαμπά έπιασε τρία από τα πέντε πέναλτι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη θα διεκδικήσει την επιστροφή της στην Premier League την Κυριακή 29 Μαΐου

Μέγας είσαι Μπρις Σαμπά! Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη με ήρωα τον Κογκολέζο τερματοφύλακά της πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό της ανόδου για να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και μετά από 23 χρόνια!

Η Νότιγχαμ μετά τη νίκη της με 2-1 στο Μπράμαλ Λέιν απέναντι στη Σέφιλντ είδε τις Λεπίδες να ισοφαρίζουν το σκορ του πρώτου ημιτελικού (1-2) στο Σίτι Γκράουντ ωστόσο ο επικός Μπρις Σαμπά με τρεις αποκρούσεις πέναλτι (και μια τεράστια επέμβαση στο 115′ πριν τη ρώσικη ρουλέτα) είπε την τελευταία λέξη και οι Κόκκινοι προκρίθηκαν στον τελικό!

 

Υπενθυμίζεται πως ο τελικός του Γουέμπλεϊ είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου και ο νικητής στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ με τη Χάντερσφιλντ θα εξασφαλίσει την άνοδο – όπως η Φούλαμ και η Μπόρνμουθ – μαζί με 200.000.000 ευρώ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Σέφιλντ είχε μία μόλις μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος αλλά δεν την αξιοποίησε στο 13′. Ο Εντιαγέ βγήκε τετ α τετ και δοκίμασε να κινήσει τον Σαμπά που με μια ενστικτώδη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο. Η Νότιγχαμ χρειάστηκε μια εκπληκτική φάση – την πρώτη της στο ματς – για να ανοίξει το σκορ.

Οι Κόκκινοι αναπτύχθηκαν με απίστευτη ταχύτητα αφού πρώτα ο Σαμπά έδωσε στον ΜακΚένα που πέρασε μια τρομερή βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για τον Σάριτζ και εκείνος γύρισε στον Τζόνσον που με τρομερή προβολή έκανε το 1-0.

 

Εκεί όμως η ομάδα του Στιβ Κούπερ άρχισε να οπισθοχωρεί δίχως λόγο απέναντι σε μια Σέφιλντ που δεν έδειχνε αρχικά επικίνδυνη, αλλά φρόντισε στο β’ να δείξει τα δόντια της.

Με τη… σέντρα, οι Λεπίδες αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά και έπειτα από το γύρισμα του Μπέργκε ο ΜακΚένα δεν απομάκρυνε για να μπει στην πορεία της μπάλας ο Γκιμπς-Γουάιτ και να ισοφαρίσει δημιουργώντας νέα δεδομένα.

 

Για έναν περίεργο λόγο οι Κόκκινοι άρχισαν να παραχωρούν πολλά κόρνερ και να αφήνουν τη Σέφιλντ να κάνει παιχνίδι στο μισό γήπεδο: Αυτό πλήρωσαν τελικά στο 75′ όταν από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ο Μπάλντοκ από τα δεξιά ταλαιπώρησε τον βαρύ ΜακΚένα και έκανε το γύρισμα στην περιοχή για τον Φλεκ που κινούμενος ως φορ έκανε το 1-2.

 

Οι παίκτες του Κούπερ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη συνθήκη στο Σίτι Γκράουντ αφού ουδέποτε φέτος στη σεζόν όταν προηγήθηκαν δεν έχασαν σε αναμέτρηση. Και δη απέναντι στη Σέφιλντ κόντρα στην οποία μετρούσαν αήττητο τριών αγώνων.

Η είσοδος του Λόλεϊ και του Ντέιβις έδωσε παραπάνω πράγματα στους Κόκκινους που απείλησαν με το μακρινό σουτ του Γκάρνερ πριν το ματς οδηγηθεί στην παράταση. Ο Ντέιβις είχε μια καλή ευκαιρία αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και από εκεί και πέρα το δεύτερο τέταρτο του έξτρα ημιώρου πήρε φωτιά.

Στο γύρισμα από τα δεξιά ο Λόλεϊ δεν βρήκε καλά την μπάλα και ο Φοντέριγχαμ μάζεψε εύκολα ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να σταματήσει τον Τζόνσον που έπιασε αδύναμο σουτ μετά την πάσα του Σπενς.

Από την πλευρά της η Σέφιλντ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μετά το 1-2 όταν στο 115′ η άμυνα των Κόκκινων δεν απομάκρυνε και ο Εντιαγέ από τη μικρή περιοχή έπιασε το σουτ που απομάκρυνε ο Σαμπά με το πόδι! Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα πέναλτι.

Ο Σαμπά ήταν ο κορυφαίος αφού έπιασε τρία (!) πέναλτι (Νόργουντ, Χούριχεϊν, Γκιμπς-Γουάιτ) για να στείλει τους Reds στον τελικό της ανόδου και πλέον οι Κόκκινοι βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια σε μια ιστορική επιστροφή!

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΠΡΩΤΗ Η ΣΕΦΙΛΝΤ):

0-0 Ο Σαμπά σταμάτησε τον Νόργουντ

0-1 Τζόνσον

0-1 Ο Σαμπά σταμάτησε τον Χούριχεϊν

0-2 Καφού

1-2 Μπέργκε

1-3 Κουκ

2-3 Εντιαγέ

2-3 Ο Λόλεϊ έστειλε την μπάλα άουτ

2-3 Ο Σαμπά σταμάτησε τον Γκιμπς-Γουάιτ

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σαμπά, Γουόραλ, Κουκ, ΜακKένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ (118′ Καφού), Κόλμπακ, Τζόνσον, Ζινκερνάγκελ (71′ Λόλεϊ), Σάριτζ (75′ Ντέιβις)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοντέριγχαμ, Μπάσαμ, Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (108′ Όσμπορν), Νόργουντ, Φλεκ (109′ Χούριχεϊν), Νόρινγκτον, Ντέιβις, Γκιμπς-Γουάιτ, Μπέργκε, Εντιαγέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς