24.6 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ελ Αραμπί, ο δήμιος της Ένωσης! (vid)

Με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να κάνει χατ τρικ και να φτάνει τα 9 κόντρα στην ΑΕΚ, οι πρωταθλητές έκλεισαν νικηφόρα τη σεζόν του 47ου

Το ιδανικό κλείσιμο στη χρονιά έκανε ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά τη φιέστα του 47ου πρωταθλήματος!

Οι Ερυθρόλευκοι σκόρπισαν με 3-2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε μια αναμέτρηση που μπορεί να μην είχε βαθμολογικό χαρακτήρα, αλλά παρά τις πολλές αλλαγές οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έψαξαν τη νίκη και την πήραν με πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έκανε χατ τρικ και έφτασε τα εννέα γκολ κόντρα στην Ένωση και τα 16 συνολικά στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Κι αν για τους Ερυθρόλευκους το φινάλε ήταν όπως έπρεπε, για την Ένωση ήταν εφιαλτικό, με το μαρτύριο να ξεκινά πριν τη σέντρα με υβριστικά συνθήματα, γιούχα κατά πάντων και πανό με αποδέκτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη κι όχι μόνο.

Κάθε επαφή με την μπάλα και… γιούχα, κάθε γκολ και αποδοκιμασία για τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Αυτό έγινε με τη συμπλήρωση 14′. Ο Τσούμπερ μετά από κλέψιμο που έγινε στη μεσαία γραμμή έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και εκτέλεσε για το 1-0 εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών οι οποίες υπενθυμίζουμε πως ξεκίνησαν από το… ζέσταμα.

Ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές δημιούργησε πολλές επικίνδυνες στιγμές και δεν άργησε να βρει την ισοφάριση. Στο 20′ ο Κούντε από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Στάνκοβιτς δεν έδιωξε καλά και ο Ελ Αραμπί μπήκε στην πορεία της μπάλας για να κάνει σε κενή εστία το 1-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να φανεί απειλητική με ακίνδυνα σουτ του Στάνκοβιτς, ενώ ο Ολυμπιακός άγγιξε το δεύτερο γκολ με το σουτ του Κούντε και την κεφαλιά του Σισέ που πέρασε εκτός εστίας.

Αυτή που βρήκε πρώτη το δεύτερο γκολ σε μια τόσο ανοιχτή αναμέτρηση ήταν η ΑΕΚ μόλις τρία λεπτά μετά τη σέντρα στο δεύτερο μέρος (και αφού ο Κριχόβιακ βγήκε λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο).

Ο Χατζισαφί βρήκε χώρο και έβγαλε σέντρα στην περιοχή για τον Λιβάι Γκαρσία που πήδηξε ψηλότερα από τον Σισέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν την κατοχή της μπάλας και ξεκίνησαν να πολιορκούν την εστία του Στάνκοβιτς που δεν έκανε καλό ματς και το λάθος του το πλήρωσε για δεύτερη φορά η Ένωση στο 69′. Σκόρερ, ποιος άλλος; Ο Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός φορ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά την πρώτη επέμβαση του Στάνκοβιτς στην κεφαλιά του Κούντε και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε μια φάση που ελέγχθηκε και από το VAR.

Η ανατροπή και κατ’ επέκταση το τρίποντο σφραγίστηκαν στο 87′. Από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες ο Σισέ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ελ Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53΄ λ.τρ. Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (77΄ Ρότα), Μισελέν, Μοχαμαντί (77΄ Μιτάι), Κριχόβιακ (46΄ λ.τρ. Σάκχοφ), Χατζισαφί, Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83΄ Μουστακόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Κρίστινσον (90΄ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (71΄ Κανέ), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Βαλμπουενά (79΄ Καρβάλιο), Βρουσάι (64΄ Λόπες), Ελ Αραμπί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς