17 C
Athens

Αυγενάκης: Έρχονται ευχάριστα νέα για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κανείς δεν θα μείνει έξω από το ΟΑΚΑ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εξωστρέφεια που δείχνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα με τις πολλές διεθνείς διοργανώσεις που έχει αναλάβει και τα οφέλη που αποκομίζει, για τις μεγάλες τομές που έχουν πραγματοποιηθεί με τους αθλητικούς νόμους, καθώς και για το οργανωμένο σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στην επικείμενη συμφωνία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο υπογράμμισε ότι οι Ομοσπονδίες που συστεγάζονται στο ΟΑΚΑ δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς όπως είπε, υπάρχει έτοιμη λύση και άπαντες θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Για την συμφωνία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε τα τελικά και ευχάριστα νέα για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Έχουμε δουλέψει και βρει ικανοποιητικές λύσεις, που θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες και με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, με την Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ και την ΕΟΕ, αλλά και με την ΕΟΚ, που έχει τις διοικητικές εγκαταστάσεις εντός του χώρου».

Για την αποχώρηση ομοσπονδιών από το ΟΑΚΑ:
«Κανείς δεν θα μείνει απ’ έξω. Σέβομαι την αγωνία των Ομοσπονδιών, όλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά δεν θέλω να υπάρχει ανησυχία. Άλλωστε, είμαστε πλέον συζητητές και πολύ στενοί.

Πριν από ένα μήνα στην Πάτρα, στην εκδήλωση για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, που δεν είχε εκπονήσει ποτέ η χώρα μας -και θα συνεχιστεί στην Κομοτηνή, αλλά και άλλες πόλεις τις Ελλάδας-, όποιος παρακολούθησε τη συζήτηση θα έβγαλε τα συμπεράσματά του.
Ακούγοντας όλους τους ομιλητές θα αντιλήφθηκαν άπαντες ότι πρόκειται για μία συνεργασία έντιμη.

Αναγνώρισαν τη δουλειά μας, επομένως δεν υπήρχε περίπτωση επ’ ουδενί να νιώσουν εκτεθειμένοι ή ακόμα περισσότερο να μείνουν «άστεγοι», όπως κάποιοι τόλμησαν να πουν, διότι δεν είχαν την ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Η Πολιτεία και ο ίδιος πρωθυπουργός μεριμνούμε για να μπουν όλα στη σειρά τους και να έχουμε χαρά και χαμόγελα από όλες τις πλευρές».

Για την αναβάθμιση και την ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων:
«Ήδη προχωρούμε με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στην ανανέωση των στιβικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σταδίου, που έχουν να εκσυγχρονισθούν από το 2004.

Οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με τη συνεργασία της LamdaDevelopment.

Προσπαθούμε να δώσουμε παντού λύσεις, αλλά δεν καλύπτεται το κενό 17-18 ετών, μέσα σε μερικούς μήνες».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς