15.7 C
Athens

Super League: Ολοκληρώνεται η σεζόν της απόλυτης ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

Μπαίνει τέλος στη σεζόν που μάς έδειξε ότι ο «κακός» Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει μέχρι και στο +21 από την δεύτερη ομάδα της κατάταξης (ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός) και η... παρατημένη στη μοίρα της ΑΕΚ δεν θα σηκώσει κεφάλι μέχρι να δει την «σκληρή» ποδοσφαιρική αλήθεια που προκύπτει από το περιβάλλον της

Με την αποψινή (17/5) τελευταία στροφή των πλέι οφ ολοκληρώνεται η σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League. Μία σεζόν που μάς έδειξε ότι ο «κακός» Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει μέχρι και στο +21 από την δεύτερη ομάδα της κατάταξης (ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός) και η… παρατημένη στη μοίρα της ΑΕΚ δεν θα σηκώσει κεφάλι μέχρι να δει την «σκληρή» ποδοσφαιρική αλήθεια που προκύπτει από το περιβάλλον της.

https://athlosnews.gr/oi-ypervolikes-antidraseis-kai-i-ypermetri-afstirotita-apenanti-se-mia-omada-8-eton/

Με τα τρία σημερινά παιχνίδια, που δεν κρύβουν κάποιο ξεκάθαρο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς τα πάντα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν κριθεί, ρίχνεται η αυλαία στη φετινή χρονιά της Super League, στην οποία απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός, που από τον Δεκέμβριο και μετά «περπατάει» πήρε το πρωτάθλημα με περίσσια άνεση και νικώντας όλες τις ομάδας -πλην του Παναθηναϊκού- τουλάχιστον μια φορά, ενώ στην αντίπερα όχθη οι υπόλοιποι «μεγάλοι» συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο για το ποιος θα πάρει το «Χρυσό Βατόμουρο» της αποτυχίας.

Τελικά, αυτό κατέληξε στα χέρια της ΑΕΚ που μετά την ιστορική «σφαλιάρα» του Σαββάτου από τον Άρη πρόκειται να μπει στην «Αγιά Σοφιά» με μαζεμένα παράπονα και γκρίνια…

Ο Παναθηναϊκός με νίκη απόψε στην Τούμπα θα είναι αυτός που θα καταλήξει δεύτερος, κάτι που με βάση την εικόνα του στο χορτάρι από τον β’ γύρο και μετά δικαιούται απόλυτα, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου κατάφερε να επιστρέψει στο 1963, μετρώντας για πρώτη φορά από τότε 11 σερί ματς δίχως νίκη. Αν χάσει και το Κύπελλο το Σάββατο, θα κάνουμε λόγο για μία ακόμη χαμένη χρονιά στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τέλος, ο Άρης που ξεκίνησε τη σεζόν με το αυστηρότατο και παράνομο, όπως αποδείχθηκε, -6 δίκαια κατέκτησε την 4η θέση, άφησε πίσω του την ΑΕΚ και θα κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο για τέταρτη σερί χρονιά μέσα από τον προκριματικό γύρο στο Conference League.

Στην «ουρά» της βαθμολογίας, η χειρότερα ομάδα του πρωταθλήματος (Απόλλων Σμύρνης) χαιρέτησε την κατηγορία και η αμέσως χειρότερη (Λαμία) θα παίξει μπαράζ με τη Βέροια για τη σωτηρία τους. Όλα βάσει της ποδοσφαιρικής λογικής και της «αλήθειας» του αγωνιστικού χώρου κι εκεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ (17/5):

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 20:00

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 20:00

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 20:00

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς