16.6 C
Athens

Εθνικός – Ολυμπιακός 15-16 (πεν.): Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στους τελικούς της Α1!

Οι Ερυθρόλευκες του Αλεξάνταρ Τσίριτς υπέταξαν στα πέναλτι τον Εθνικό με ηρωίδα τη Σταματοπούλου που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις - Φουλ για τον τίτλο και το τέταρτο τρόπαιο στη σεζόν ο Ολυμπιακός

Ήταν το πιο δυνατό ζευγάρι στην ημιτελική φάση και αποδείχθηκε ξανά στην πράξη. Ο Ολυμπιακός που μετρά την κατάκτηση τριών τροπαίων (ήδη) τη φετινή σεζόν (ευρωπαϊκό Super Cup, Κύπελλο, Len Euro League) έδωσε δεύτερη σκληρή μάχη με τον Εθνικό Πειραιά (κάτοχος του Len Trophy) στα ημιτελικά της Α1 πόλο Γυναικών και οι Ερυθρόλευκες με μια ακόμα νίκη (2-0 η σειρά) προκρίθηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα διεκδικήσουν το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας του τμήματος!

Στην επόμενη φάση η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γλυφάδα – Βουλιαγμένη (στο 1-1 η σειρά).

Κι αν ο πρώτος ημιτελικός αποδείχθηκε πιο εύκολος στην πράξη για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, δεν ισχύει κάτι ανάλογο και για τον δεύτερο που κρίθηκε στα πέναλτι (15-16). Το 11-11 της κανονικής διάρκειας άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και οι ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην έξτρα διαδικασία με το επιμέρους 4-5 να αφήνει εκτός διεκδίκησης πρόκρισης τον Εθνικό.

Η ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση έπαιξε ψυχωμένα και η ισορροπία στα δύο πρώτα οκτάλεπτα αποτυπώθηκε και στο σκορ (6-6). Οι Ερυθρόλευκες έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο ωστόσο χαλάρωσαν στο τέταρτο και ο Εθνικός οδήγησε την αναμέτρηση στα πέναλτι. Εκεί μίλησε η κλάση της Σταματοπούλου που έπιασε τα δύο πέναλτι της Σ. Χαραλαμπίδη και έστειλε τον Ολυμπιακό στους τελικούς!

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 15-16

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 3-3, 0-3, 5-2 (κ.δ.), 4-5 (πεν.)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 1, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 3, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 4, Ιόλη Μπενέκου 1, Καραμπέτσου 1, Τζόνσον, Γκότζια, Μπέτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Ξενάκη 1, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 3, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Δουρέκα, Τριχά 1,Τορνάρου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς