18.9 C
Athens

Ο Ντάνιελς της Μπλάκπουλ αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος και δέχθηκε κύμα στήριξης

Σε μια αποκάλυψη που δεν συνηθίζεται στην αθλητική κοινότητα προχώρησε ο ποδοσφαιριστής Τζέικ Ντάνιελς της Μπλάκπουλ. Ο νεαρός αθλητής μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος θέλοντας να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όσους φοβούνται και παράλληλα να αφυπνίσει την αθλητική κοινότητα.

«Αυτή η σεζόν ήταν φανταστική για μένα στο γήπεδο. Έκανε το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα, σκόραρα 30 γκολ για την ομάδα Νέων, υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και μοιράστηκα επιτυχίες με τους συμπαίκτες μου. Αλλά εκτός γηπέδου έχω κρύψει τον πραγματικό εαυτό μου και το ποιος πραγματικά είμαι. Γνωρίζω σε όλη μου τη ζωή πως είμαι ομοφυλόφιλος και τώρα αισθάνομαι έτοιμος για το come out και να είμαι ο εαυτός μου. Είναι ένα βήμα στο άγνωστο να είσαι ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα να αποκαλύψεις τη σεξουαλικότητά σου, αλλά με ενέπνευσαν ο Τζος Κάβαλο, ο Ματ Μόρτον και αθλητές από άλλα σπορ όπως ο Τομ Ντέιλι που έχουν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να φτιάξουν την αλλαγή», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του στο οποίο ευχαριστεί την οικογένεια, τον ατζέντη και τον σύλλογο του αλλά και τους συμπαίκτες του στην ομάδα Νέων που αγκάλιασαν την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά.

Ο Ντάνιελς έστειλε και μήνυμα σε όσους δεν αισθάνονται άνετα να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους πως αυτό που μετράει είναι να είσαι ευτυχισμένος.

Από την πλευρά της η Μπλάκπουλ συνεχάρη τον ποδοσφαιριστή και τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας να αναδειχθεί ένα περιβάλλον όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ο εαυτός τους και για αυτό το ποδόσφαιρο πρέπει να δείξει τον δρόμο στην απομάκρυνση κάθε μορφής διάκρισης. Σημειώνεται πως τόσο η Πρέμιερ Λιγκ όσο και άλλοι σύλλογοι της Τσάμπιονσιπ, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στήριξης στον ποδοσφαιριστή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς