18.9 C
Athens

Πρίντεζης: Επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να αποσυρθώ (vid)

Στις ερωτήσεις των φίλων της Euroleague απάντησε ο Γιώργος Πρίντεζης, αποκαλύπτοντας πως δεν αργεί η ώρα της αποχώρησής του από τα γήπεδα.

Σχετικά με το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού απάντησε χαμογελώντας: «Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να αποσυρθώ. Να ηρεμήσω για δύο χρόνια και να μείνω μακριά από όλα», είπε ο Πρίντεζης, χωρίς πάντως να βάλει… ημερομηνία στην αποχώρησή του και πρόσθεσε: «Το να γίνω προπονητής δεν είναι η βασική μου προτεραιότητα, αν και κάποια στιγμή θα ήθελα να δουλέψω με μικρά παιδιά».

Σε σχέση με τον καλύτερο προπονητή που είχε στην καριέρα του, ο Πρίντεζης «έδειξε» Ίβκοβιτς: «Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, μαζί με τον οποίο πετύχαμε πολλά, κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα και τον σεβόμουν πολύ. Για όλον τον μπασκετικό κόσμο, ο Ίβκοβιτς ήταν θρύλος».

Τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις της Euroleague, το 2012 και το 2013, χαρακτήρισε ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, «την καλύτερη στιγμή για κάθε επαγγελματία παίκτη στην Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρίντεζης κατονόμασε τον Αντρέι Κιριλένκο, πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ και νυν πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, ως τον δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «καθώς «μπορούσε να παίζει όλες τις θέσεις, στην άμυνα και την επίθεση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς