16.6 C
Athens

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Ο Φαμπιάνσκι κρατά ζωντανή τη… Λίβερπουλ (vid)

Το χαμένο πέναλτι του Μαχρέζ στο 86' αφήνει ανοιχτή την υπόθεση του τίτλου στην Premier League μέχρι την τελευταία αγωνιστική - Η Λιντς έσωσε τον βαθμό στο 92', αλλά ο υποβιβασμός έρχεται όλο και πιο κοντά

Όλα θα κριθούν στο νήμα, ο τίτλος θα κριθεί στο τέλος! Η Μάντσεστερ Σίτι απώλεσε βαθμούς στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου κόντρα στη Γουέστ Χαμ (2-2) επιστρέφοντας όμως από το 2-0 και χάνοντας και πέναλτι με τον Μαχρέζ για το 2-3!

Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκονται στο +4 από τη Λίβερπουλ και έχουν μπροστά τους μόλις μια αναμέτρηση: Την εντός έδρας με την Άστον Βίλα όπου θα θέλουν δεδομένα τη νίκη για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι Κόκκινοι έχουν να δώσουν τα παιχνίδια με Σαουθάμπτον (εκτός) και Γουλβς (εντός) και εφόσον κάνουν το 2/2 θέλουν γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρώτο μέρος στο Λονδίνο ήταν εφιαλτικό για τους πρωταθλητές Αγγλίας αφού η άμυνα της ήταν για… κλάματα και η αποτελεσματικότητα της Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν στο ζενίθ! Μόλις στο 24′ ο Μπόουεν έφυγε τετ α τετ από τη βαθιά μπαλιά του Φορνάλς και εκτέλεσε εύστοχα τον Έντερσον για το 1-0. Στο τέλος του πρώτου μέρους o Άγγλος σούπερ ταλαντούχος επιθετικός έφυγε πάλι στην πλάτη της άμυνας από τη γλυκιά πάσα του Αντόνιο και με τέλειο πλασέ έγραψε το 2-0 που έφερε με την πλάτη στον τοίχο τους φιλοξενούμενους.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, έδωσε τις οδηγίες του στα αποδυτήρια και η πολιορκία ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος. Στο 49′ ο Γκρίλις με μονοκόμματο σουτ από την κεφαλιά του Ρόδρι μείωσε σε 2-1, ενώ ο Ζεσούς προειδοποίησε πριν γίνει το 2-2 στο 69′. Από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Τσούφαλ σημείωσε αυτογκόλ για τα Σφυριά που με αυτό το αποτέλεσμα γνώριζαν πως ουσιαστικά θα αγωνιστούν στο Conference League και όχι στο Europa (η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στο +2).

Για αυτό βγήκαν μπροστά και είχαν τις ευκαιρίες τους – και μεγάλες – με τον Αντόνιο και τον Τσούφαλ να εκτελούν άουτ από πλεονεκτικές θέσεις. Το ματς έγινε… ροντέο και στο 86′ με χρήση VAR δόθηκε το πέναλτι που έκανε ο Ντόουσον στον Ζεσούς. Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε και κράτησε ολοζώντανο το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα ως το τελευταίο λεπτό!

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕ ΒΑΘΜΟ Η ΛΙΝΤΣ

Την ίδια ώρα, η Λιντς γλίτωσε την ήττα-σοκ από την αδιάφορη βαθμολογικά Μπράιτον (1-1) με γκολ στις καθυστερήσεις! Προσωρινά βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη (35 βαθμοί), με την Μπέρνλι να βρίσκεται εντός αυτής με 34 με την ομάδα του Μαρς.

Η διαφορά είναι πως η Μπέρνλι έχει τα παιχνίδια με Άστον Βίλα και Νιούκαστλ (εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα, με τις δύο ομάδες να είναι αδιάφορες βαθμολογικά) και η Λιντς έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο και μόλις ένα ματς να δώσει, με Μπρέντφορντ εκτός έδρας. Το γκολ που έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο Λιντς πέτυχε ο Ντάνι Γουέλμπεκ στο 21ο λεπτό. Ο Μπισουμά βρήκε τον Άγγλο φορ εντός περιοχής στα δεξιά και εκείνος με διαδοχικές προσποιήσεις και ψιλοκρεμαστή εκτέλεση έγραψε το 0-1.

Η Λιντς έπαιζε… μονότερμα στο δεύτερο μέρος και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στρόικ με κεφαλιά από τη σέντρα του Γκέρχαρντ ως από μηχανής θεός χάρισε βαθμό ελπίδας στους γηπεδούχους που όμως δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 15/5

Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0 (45+8′ πεν. Κέιν)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-1 (69′ Γουότκινς / 82′ Σλουπ)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (24′, 45′ Μπόουεν / 49′ Γκρίλις, 69′ αυτ. Τσούφαλ)

Γουότφορντ – Λέστερ 1-5 (16′ Ζοάο Πέντρο / 18′ Μάντισον, 22′, 70′ Βάρντι, 46′, 86′ Μπαρνς)

Γουλβς – Νόριτς 1-1 (55′ Αΐτ-Νούρι / 37′ Πούκι)

Λιντς – Μπράιτον 1-1 (90+4′ Στρόικ / 21′ Γουέλμπεκ)

Έβερτον – Μπρέντφορντ (18:30)

Δευτέρα 16/5

Νιούκαστλ – Άρσεναλ (22:00)

Τρίτη 17/5

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς