17 C
Athens

Σέφιλντ – Νότιγχαμ 1-2: Βήμα τελικού για τους Κόκκινους! (vid)

Η Νότιγχαμ νίκησε στο Μπράμαλ Λέιν μετά από 18 χρόνια και αν δεν είχε δεχτεί το γκολ στο 91', θα μπορούσε από σήμερα να σκέφτεται τον τελικό ανόδου στο Γουέμπλεϊ

Η Νότιγχαμ βρίσκεται δύο παιχνίδια μακριά από την άνοδο! Οι Κόκκινοι του Στιβ Κούπερ επικράτησαν  με 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Μπράμαλ Λέιν και περιμένουν τον επαναληπτικό στο Σίτι Γκράουντ για να οριστικοποιήσουν και τυπικά την παρουσία τους στον τελικό ανόδου στην Premier League που θα παιχτεί στο Γουέμπλεϊ με τον νικητή του ζευγαριού Λούτον – Χάντερσφιλντ (1-1 το πρώτο ματς).

Η Νότιγχαμ βρήκε νωρίς το πρώτο γκολ που άξιζε βάσει της ορμής με την οποία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ζίνκερναγκελ έκανε το γύρισμα για τον Τζόνσον που νικήθηκε σε πρώτο χρόνο αλλά ο Κόλμπακ βρέθηκε στο σωστό σημείο για να κάνει το 0-1 στο 10′.

 

Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν από το γκολ (δεν μετρούν ως εκτός έδρας) και έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις ευκαιρίες για δεύτερο γκολ κυρίως χάρη στα ανεβάσματα του φοβερού Σπενς.

Η Σέφιλντ ανέβασε ρυθμό στο β’ μέρος και έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Σαμπά δίχως όμως να φτιάξει τις μεγάλες φάσεις. Η Νότιγχαμ είχε τη στιγμή της και στο 71′ χτύπησε στην αντεπίθεση με τον Τζόνσον να πλασάρει εύστοχα για το 0-2. Ακολούθησε… καταιγισμός ευκαιριών για τους παίκτες του Κούπερ που δεν βρήκαν γκολ και το πλήρωσαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από εκτέλεση κόρνερ και κακή εκτίμηση του Σαμπά οι Λεπίδες μείωσαν σε 1-2 με τον Μπέργκε.

Οι Κόκκινοι έφυγαν για πρώτη φορά με τη νίκη από το Μπράμαλ Λέιν μετά από 18 (!) χρόνια και στον επαναληπτικό του Σίτι Γκράουντ βολεύονται και με την ισοπαλία για να προκριθούν στον τελικό ανόδου. Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο είχαν αναδειχθεί ισόπαλες και στα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ (1-1).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοντέρινχαμ, Μπάσαμ, Ίγκαν, Ρόμπινσον, Όσμπορν (82′ Τζέμπισον), Νόργουντ (69′ Μπάλντοκ), Φλεκ, Στίβενς (89′ Νόρινγκτον-Ντέιβις), Μπέργκε, Γκιμπς-Γουάιτ, Εντιαγέ

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Σαμπά, Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Κόλμπακ, Γκάρνερ, Γέιτς, Σπενς, Ζινκερνάγκελ (69′ Λόλεϊ), Σάριτζ (77′ Ντέιβις), Τζόνσον (90+1′ Μάιτεν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς