21.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5: Οι Ερυθρόλευκες έκαναν το πρώτο βήμα για τους τελικούς

Πατώντας γκάζι στο δεύτερο μέρος και με έξι αθλήτριες να σημειώνουν από δύο τέρματα, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να βρεθούν στους τελικούς της Α1 πόλο και να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στους τελικούς της Α1 πόλο Γυναικών και να κατακτήσει τον τίτλο έκανε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κυπελλούχος Ελλάδας ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν εύκολα με 13-5 του Εθνικού στο Παπαστράτειο και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά αναζητώντας πλέον μια ακόμα νίκη για την πρόκριση στους τελικούς και την υπεράσπιση των εγχώριων σκήπτρων του. Η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 16/5, στις 21:00 στο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου.

Έξι παίκτριες του Ολυμπιακού σημείωσαν διψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ για τον Εθνικό αντίστοιχα μόλις δύο σημείωσαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ συνολικά. Οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές στο πρώτο μέρος με τον Εθνικό να προσπαθεί να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τις Ερυθρόλευκες του Τσίριτς οι οποίες όμως πέτυχαν εννέα γκολ στα τελευταία 16′ και έφτασαν στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS 13-5

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-0, 2-1, 5-2, 4-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου 2.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου, Καραμπέτσου 1, Τζόνσον, Γκότζια, Μπέτα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς