19.9 C
Athens

Τσάβι ενόψει της επόμενης σεζόν στην Μπαρτσελόνα: «Θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ανταγωνιστικοί»

Η Μπαρτσελόνα θέλει να κλείσει τη σεζόν στη δεύτερη θέση της La Liga προκειμένου να σώσει… ό,τι σώζεται από μία μεταβατική περίοδο, που παρά τις δυσκολίες, της προσέφερε αρκετά οφέλη ελέω της έλευσης του Τσάβι.

Ο Καταλανός τεχνικός μίλησε στο κανάλι της ομάδας ενόψει της επόμενης σεζόν, όπου έθεσε ως στόχο την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας αλλά και τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα σε βάθος χρόνου με κάποιες ποιοτικές προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το μέλλον του Φρένκι Ντε Γιονγκ:
«Για μένα είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Είναι βασικός σχεδόν πάντα, αλλά υπάρχει και η κατάσταση με τα οικονομικά του συλλόγου. Δεν μιλάω μόνο για τον Φρένκι, αλλά γενικότερα. Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Για το αν υπάρχουν παίκτες που δεν πωλούνται:
«Ναι, υπάρχουν. Υπάρχουν παίκτες που παραχωρούνται και παίκτες που δεν είναι διαθέσιμοι. Από εκεί και πέρα, πρέπει να λάβουμε υπόψη την οικονομική μας κατάσταση και να πορευθούμε ανάλογα».

Για το αν η Μπαρτσελόνα πρέπει να χαμηλώσει τις προσδοκίες της στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο:
«Είμαι αισιόδοξος ότι την επόμενη σεζόν θα μπορέσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο φάνηκε πως ίσως θα μπορούσαμε να παλέψουμε για κάποιον τίτλο, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Την επόμενη σεζόν οφείλουμε να παλέψουμε για τους τίτλους. Φέτος σωθήκαμε με την έξοδό μας στο Champions League, αλλά του χρόνου θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις».

Για τον Λεβαντόφσκι και το αν η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση βετεράνων:
«Πήρα τον Ντάνι Άλβες στα 38 του. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με την απόδοση. Οι παίκτες πλέον προσέχουν πολύ τον εαυτό τους και κάθε χρόνο γίνονται ακόμα καλύτεροι επαγγελματίες. Ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Μόντριτς, ο Ντάνι, όλοι τους παίζουν πολύ καλά για τους συλλόγους τους. Ακόμα και οι Κριστιάνο, Μέσι. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο».

Για το ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της σεζόν:
«Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, οπότε δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν από τους παίκτες. Τους θέλουμε όλους στο 100%. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε για την επόμενη».

Για τις ήττες:
«Μιλήσαμε για αυτές και αναλύσαμε βίντεο. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι με την μπάλα στα πόδια. Πρέπει να αντιληφθούμε πως για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, πρέπει να μην χάνει την μπάλα. Είχαμε πρόβλημα στο να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις με την μπάλα στα πόδια μας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς