20.6 C
Athens

ΠΑΟΚ: Το ενωτικό μήνυμα Λουτσέσκου και οι δεδομένες αποχωρήσεις του καλοκαιριού

«Είμαστε ενωμένοι, θα παραμείνουμε ενωμένοι, είμαστε οικογένεια», ήταν το μήνυμα του Ρουμάνου τεχνικού στο χθεσινό γεύμα της ομάδας, όπου μαζί με τον Μπότο προανήγγειλαν τις αποχωρήσεις βασικών παικτών από τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν

Ο ΠΑΟΚ διανύει την πιο δύσκολη περίοδό του στη φετινή σεζόν αλλά και τα τελευταία χρόνια μετρώντας αρνητικό σερί 10 αγώνων δίχως νίκη (κάτι τέτοιο έχει να συμβεί για παραπάνω από μισό αιώνα!) με την εσωστρέφεια να έχει επιστρέψει σε μία ομάδα που κινδυνεύει να τα χάσει όλα στο «φίνις» της σεζόν.

Εκεί που στις τάξεις του Δικεφάλου παρουσιαζόταν ως «επιτυχημένοι δευτεραθλητές» λόγω της πορείας στην Ευρώπη και της άνετης εξασφάλισης της 2η θέσης -πλέον ακόμα κι αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο ελέω του φορμαρισμένου Παναθηναϊκού- ξαφνικά όλα άλλαξαν μετά τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σαν να έσβησε ένα κουμπί και ο ΠΑΟΚ των 15 πέναλτι στη Super League ξέχασε να θυμίζει… ομάδα Λουτσέσκου. Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός θέλοντας να τονώσει το ηθικό των παικτών του τόνισε, μετά τη νέα ήττα από τον Άρη, ότι οι Ασπρόμαυροι μπορούν να γράψουν «χρυσή» ιστορία εφόσον τερματίσουν δεύτεροι και κατακτήσουν το Κύπελλο.

Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε από όλους και στο χθεσινό γεύμα της ομάδας σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με τους Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια να παίρνουν τον λόγο αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε ενωμένοι, θα παραμείνουμε ενωμένοι, είμαστε οικογένεια».

Βέβαια, σε αυτή τη συνάντηση της «ασπρόμαυρης» οικογένειας που περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση με βάση τους στόχους του κλαμπ, έγιναν και συζητήσεις πίσω από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών μεταξύ Λουτσέσκου και Μπότο που είχαν να κάνουν περισσότερο με τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού, παρά με τα μεταγραφικά «πρέπει» του ΠΑΟΚ. Είναι σίγουρο ότι παίκτες σαν τον Μουργκ, τον Σίντκλεϊ, τον Τέιλορ και τον Σβαμπ δύσκολα θα συνεχίσουν και από τη νέα σεζόν στη Θεσσαλονίκη, αφού η πρόθεση του Λουτσέσκου είναι να τους αντικαταστήσει με παίκτες που είτε θα έρθουν, είτε θα αναδυθούν από τη β’ ομάδα του Δικεφάλου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς