16.7 C
Athens

NBA Playoffs: Το άστρο του Ντόντσιτς οδήγησε το Μάβερικς-Σανς σε έβδομο «τελικό», οι Χιτ περιμένουν Γιάννη ή Σέλτικς

Ο εκπληκτικός Λούκα Ντόντσιτς είπε «όχι» σε πρόωρες διακοπές και έστειλε τη σειρά των Ντάλας με τους Σανς σε game 7, τη στιγμή που οι... αγριεμένοι Χιτ πέταξαν εκτός συνέχειας Εμπίντ και Σίξερς με φόντο τη μονομαχία με τους περσινούς πρωταθλητές Μπακς

Με τέτοιον Λούκα Ντόντσιτς θα αργήσουν να έρθουν οι διακοπές για τους Μάβερικς!

Ο σπουδαίος Σλοβένος πήρε ξανά από το χέρι την ομάδα του και με μία μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στους Σανς έφερε τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης στο 3-3, κάτι που την οδηγεί σε έβδομο παιχνίδι στο Φοίνιξ που αναμένεται να γίνει το «έλα να δεις». Τελικό σκορ 113-86 στο πάρτι των Ντάλας.

Ο “Λούκα Μάτζικ” πέτυχε 33 πόντους παρότι ήταν άστοχος (9/14 βολές, 11/26 σουτ) και πρόσθεσε στη στατιστική του 11 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, σε μία βραδιά που ήταν η κορυφαία του -μέχρι τώρα- στα playoffs και το μπασκετικό του άστρο έλαμψε τόσο που αναζωπύρωσε τις χαμένες ελπίδες του Ντάλας για πρόκρισης στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Τεράστια βοήθεια έδωσε στους Μάβερικς ο Ρέτζι Μπούλοκ που έβαλε 19 πόντους με 5/11 τρίποντα, παίζοντας και πάλι εξαιρετική άμυνα, ενώ ρεκόρ στη σειρά έκανε ο Σπένσερ Ντινγουίντι με 15, όλους έξω από τα 7.25 μέτρα (5/7).

Για τους ηττημένους Σανς που βρέθηκαν σε κακή βραδιά έμεινε να παλεύει μόνος του ο ΝτιΆντρε Έιτον με 21 πόντους (11 ριμπάουντ) και 10/16 σουτ.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, οι «αγριεμένοι» Χιτ κατάφεραν να εξασφαλίσουν με σχετική άνεση -περισσότερη απ’ όση θα περίμεναν στην αρχή της σειράς- την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής επικρατώντας με 99-90 των απογοητευτικών Σίξερς του Τζόελ Εμπίντ, οι οποίοι με το 4-2 στις πλάτες τους αποχαιρέτησαν με κάτω τα κεφάλια τη σεζόν.

Ο Τζίμι Μπάτλερ κυριάρχησε ξανά με 32 πόντους στο Game 6, οδηγώντας τους Χιτ σε εύκολη νίκη – πρόκριση με φόντο τους τελικούς κόντρα σε Γιάννη ή Σέλτικς, με τους Μπακς να προηγούνται με 3-2 στη σειρά με τους Σέλτικς και όλα να κρίνονται στο κρίσιμο game 6 αύριο.

Για ακόμα μία φορά με τη φανέλα των Σίξερς απογοήτευσε ο Τζέιμς Χάρντεν μένοντας στους 11 πόντους σε 43 λεπτά αγώνα, παίρνοντας μόνο εννιά προσπάθειες. Οι εννιά ασίστ που μοίρασε δεν άλλαξαν τον αγώνα.

Μαζί με τον Εμπίντ έβαλε 20 πόντους κι ο Ταϊρίς Μάξεϊ, 15 πέτυχε ο Σέικ Μίλτον και 14 ο Τόμπι Χάρις.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς