18.2 C
Athens

Τότεναμ – Άρσεναλ 3-0: Την ισοπέδωσε και την πλησίασε στον πόντο (vid)

Η Τότεναμ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για τετράδα κόντρα στην Άρσεναλ και κέρδισε την παρτίδα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επιβλήθηκε με 3-0 των Κανονιέρηδων στο λονδρέζικο ντέρμπι και μείωσε στον πόντο τη διαφορά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Και η τέταρτη θέση είναι πλέον… ορθάνοιχτη.

Η Άρσεναλ έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νιούκαστλ και εντός έδρας την Έβερτον (έχει το μαξιλαράκι του ενός βαθμού παραπάνω από την Τότεναμ) ενώ οι Σπερς έχουν εκτός έδρας τη Νόριτς και εντός έδρας την Μπέρνλι. Σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα…

Το πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Τότεναμ ήταν εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους που στο 22′ είδαν τον Σέντρικ να κάνει πέναλτι στον Σον. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 ενώ στο 33′ ο Χόλντινγκ αποβλήθηκε για αγκωνιά (εντός φάσης πάντως) αφήνοντας με δέκα τους Κανονιέρηδες.

Τα πάντα τελείωσαν στο 37′ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Κέιν πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-0.

Ο Σον στην έναρξη του δευτέρου μέρους διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και πλέον η Άρσεναλ τρέχει και δεν φτάνει γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ισοβαθμίας δύσκολα θα έχει το πάνω χέρι (μετράει η διαφορά τερμάτων).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν, Μπεντανκούρ, Σον (72′ Μπέρχβαϊν), Κουλουσέφσκι (72′ Λούκας), Κέιν

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ (76′ Ταβάρες), Τομιγιάσου, Τζάκα, Ελ Νένι, Σακά, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (64′ Σμιθ-Ρόου), Ενκέτια (73′ Λακαζέτ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς