16.2 C
Athens

Rome Masters: Νίκησε τον Χατσάνοφ και πέρασε στους «8» ο Τσιτσιπάς

Ένα σετ χρειάστηκε μέχρι να… σοβαρευτεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρησή του με τον Κάρεν Χατσάνοφ στο πλαίσιο του τουρνουά Masters της Ρώμης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε την 5η του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στον Ρώσο, Νο 26 της κατάταξης, επικρατώντας με 2-1 (4-6, 6-0, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «8» της διοργάνωσης.

Μετά το χαμένο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Χατσάνοφ, παίρνοντας 9 συνεχόμενα game, με αποτέλεσμα ο Ρώσος να ηττηθεί με χάσει με κατεβασμένα χέρια το σετ, με 6-0.

Ο Χατσάνοφ ξεκίνησε το ματς με break και πήρε νωρίς προβάδισμα, το οποίο ο Τσιτσιπάς εξουδετέρωσε, μπαίνοντας μπροστά με 4-3. Στο κρίσιμο σημείο του πρώτου σετ, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε αβίαστα λάθη και με double fault «χάρισε» το break στον αντίπαλό του, ο οποίος κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 6-4.

Στο πρώτο game του δεύτερου σετ ο Χατσάνοφ είχε διπλό break point, αλλά ξαφνικά ο Τσιτσιπάς… γύρισε τον διακόπτη, έπαιξε κυριαρχικό τένις και εξάλειψε κάθε αντίσταση του Ρώσου, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 6-0! Με κεκτημένη ταχύτητα, ο 24χρονος τενίστας πήρε ακόμη τρία διαδοχικά game στο τρίτο σετ και έφτασε χωρίς περαιτέρω προβλήματα στη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος για το Νο 5 του κόσμου θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης Κραΐνοβιτς – Σίνερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς