20.5 C
Athens

Σρόιντερ: Ένας εν δυνάμει… θαυματοποιός παίρνει τη θέση του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ!

Ο Άγιαξ βρήκε τον διάδοχο του Τεν Χαγκ στο πρόσωπο του ανθρώπου που έβαλε... βόμβα στο βελγικό πρωτάθλημα με την έλευσή του στην Μπριζ τον περασμένο Γενάρη

Ο Αγιαξ συνέτριψε στο Άμστερνταμ την Χέρενφεν με 5-0 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ολλανδίας για 36η φορά στην Ιστορία του. Αυτός ο τίτλος ήταν ένα εξαιρετικό αποχαιρετιστήριο δώρο από τον Ερικ Τεν Χαγκ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά στον διάδοχο του Ολλανδού τεχνικού, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «De Telegraaf», θα είναι ο Αλφρεντ Σρόιντερ, ο οποίος υπήρξε βοηθός του Τεν Χαγκ (2018-19) και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την διοίκηση του «Αίαντα».

Ο 49χρονος προπονητής, εργάσθηκε στην Χοφενχάιμ και ακολούθως έγινε βοηθός του Ρόναλντ Κούμαν στην Μπάρτσελόνα, μέχρι την απόλυση του τελευταίου, το περασμένο φθινόπωρο. Τον Ιανουάριο του 2022, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κλαμπ Μπριζ (22η αγωνιστική) και μέσα σε λίγους μήνες έβαλε… βόμβα στο βελγικό πρωτάθλημα!

Εκείνο το διάστημα η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ φάνταζε σίγουρη πρωταθλήτρια, έχοντας πάρει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Η Μπριζ ήταν τρίτη στη βαθμολογία και κανείς δεν της έδινε πιθανότητες για τίτλο. Στη λήξη της κανονικής περιόδου η Μπριζ ήταν δεύτερη, πέντε βαθμούς πίσω από τη νεοφώτιστη πρωτοπόρο. Και σήμερα, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ είναι στο +3 από τη Σεν Ζιλουάζ, την οποία νίκησε χθες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, παίρνοντας και την ισοβαθμία. Με απλά λόγια, η Μπριζ του Σρόιντερ θέλει μια νίκη στα δυο επόμενα ματς (εκτός με Αντβέρπ και εντός με Άντερλεχτ) για να πάρει ένα απίθανο πρωτάθλημα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς