18.9 C
Athens

Γιουβέντους – Ίντερ 2-4 (παρ.): Το Coppa Italia στο Μιλάνο μετά από 11 χρόνια!

Η Ίντερ χρειάστηκε δυο πέναλτι για να κάνει ανατροπή στην ανατροπή της Γιουβέντους, παίρνοντας ξανά στα χέρια της το κύπελλο Ιταλίας μετά το 2011

Υπόθεση τριών ομάδων είχε γίνει την τελευταία δεκαετία το Κύπελλο Ιταλίας: Γιουβέντους, Νάπολι και Λάτσιο μονοπώλησαν τους τίτλους στη συγκεκριμένη διοργάνωση ωστόσο κάλλιο αργά παρά (ξανά) ποτέ για την Ίντερ η οποία το βράδυ της Τετάρτης επιβλήθηκε με 4-2 της Γιουβέντους (που είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης με 14 τρόπαια) στην παράταση και στο κατάμεστο Ολίμπικο κατέκτησε τον τίτλο φιλοδοξώντας να ολοκληρώσει τη σεζόν με νταμπλ! Μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα από το Μιλάνο που κατακτά το Coppa Italia μετά το 2011 (η Μίλαν κατέκτησε το τελευταίο το 2003).

Και για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις, αρκεί να σημειώσουμε πως η Ίντερ κατέκτησε το τελευταίο της Κύπελλο το 2011 (τότε προκρίθηκε τελευταία φορά στον τελικό). Ακριβώς 11 χρόνια μετά οι Νερατζούρι κατακτούν το Κύπελλο και η Μίλαν διεκδικεί το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Το αν θα είναι τυχαίο θα περιμένουμε να το μάθουμε στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές με τη Μίλαν τη δεδομένη στιγμή να είναι το μεγάλο φαβορί σε ποσοστό 85%-15% αφού θέλει 4 βαθμούς.

Η Ίντερ τα έδωσε όλα στο χορτάρι του Ολίμπικο ώστε να εξασφαλίσει (τουλάχιστον) έναν τίτλο και το πέτυχε έστω κι αν κινδύνευσε. Τα δύο πέναλτι που σφύριξε ο… γνώριμος Πάολο Βαλέρι βοήθησαν περισσότερο τους Νερατζούρι που δε λύγισαν και στην παράταση έδειξαν την ανωτερότητά τους.

Το γρήγορο γκολ του Μπαρέλα συνέβαλε στο να γίνει το ματς πιο γρήγορο: Ο Ιταλός βρήκε χώρο στο 6ο λεπτό εκτός περιοχής και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Περίν που δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

Η Γιουβέντους ανέβασε τις γραμμές της και με τους Βλάχοβιτς και Ντιμπάλα πολιόρκησε την εστία του Χαντάνοβιτς. Δεν βρήκε το γκολ στο πρώτο μέρος αλλά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου όχι μόνο ισοφάρισε αλλά έφτασε στην ανατροπή από το 52′!

Πρώτα στο 50′ ο Σάντρο με δυνατή εκτέλεση εντός περιοχής έκανε το 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ο τρομερός Βλάχοβιτς με φανταστική ενέργεια σούταρε πάνω στον Χαντάνοβιτς, νικήθηκε σε πρώτο χρόνο αλλά όχι και σε δεύτερο με το 2-2 να είναι γεγονός.

Η οπισθοχώρηση της Γιουβέντους όμως σε συνδυασμό με την είσοδο των Ντάμφρις και Κορέα από πλευράς των τυπικά φιλοξενούμενων έφεραν… πολιορκία στην περιοχή της Μεγάλης Κυρίας που τιμωρήθηκε για την παθητικότητά της στο 82′.

Ο Μπονούτσι υπέπεσε σε πέναλτι στον Μαρτίνες και ο Βαλέρι μέσω VAR το υπέδειξε για να εκτελέσει υποδειγματικά ο Τσαλχάνογλου και να στείλει το ματς στην παράταση: Eκεί όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος της.

Ένα νέο πέναλτι του Ντε Λιχτ έδωσε την ευκαιρία στον Πέρισιτς να κάνει το 2-3 στο 99′ και τρία λεπτά αργότερα ο Κροάτης που πραγματοποιεί μια φανταστική σεζόν εκτέλεσε με το αριστερό για να βάλει τους τίτλους τέλους και να διαμορφώσει το τελικό 2-4 που έδωσε το… έναυσμα για τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του 8ου Κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο (41′ Μοράτα), Κιελίνι (84′ Αρτούρ), Ντε Λιχτ, Σάντρο (91′ Πελεγκρίνι), Κουαδράδο, Ζακάρια (67′ Λοκατέλι), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (67′ Μπονούτσι), Βλάχοβιτς, Ντιμπάλα (99′ Κεν)

ΙΝΤΕΡ (Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ντ’ Αμπρόζιο (64′ Ντιμάρκο / 116′ Μπαστόνι), Τσαλχάνογλου (90+1′ Σάντσες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Νταρμιάν (64′ Ντάμφρις), Τζέκο (63′ Κορέα), Λαουτάρο Μαρτίνες (90+1′ Βιδάλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς