20.9 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πρώτη καλή εμφάνιση στα πλέι οφ κόντρα στους Ηπειρώτες των πολλών απουσιών (vid)

Ένα πολύτιμο τρίποντο που τη διατηρεί ζωντανή στη μάχη για ευρωπαϊκό εισιτήριο πανηγύρισε η ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν για δεύτερη φορά στα πλέι οφ τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 στο ΟΑΚΑ και οι Ηπειρώτες είναι πλέον η μοναδική ομάδα που έχει ηττηθεί στο μίνι πρωτάθλημα από την Ένωση.

Ο Ηρακλής Μεταξάς είχε να διαχειριστεί πολλές απουσίες και εξ ανάγκης προχώρησε σε μπόλικες αλλαγές στην ενδεκάδα με την ταυτόχρονη παρουσία του Κύρκου, του Λιάσου και του Ρίζου ενώ στον πάγκο υπήρχαν ελάχιστες λύσεις.

Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα 25′ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί κυρίως χάρη στα ανεβάσματα του Σάλιακα. Ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ είχε ένα πολύ καλό σουτ και έφτιαξε τρεις τελικές για τον Κύρκο, τον Περέα και τον Κάργα που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η Ένωση δοκίμασε αρκετά σουτ που κόντραραν, είχε μια κεφαλιά από στημένη φάση με τον Μήτογλου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν και εν τέλει προηγήθηκε με τη συμπλήρωση 39′ στον αγώνα και αφού άλλαξαν πλευρές ο Άμραμπατ (πήγε δεξιά) με τον Λιβάι Γκαρσία και έγινε πιο επικίνδυνη. Ο Κριχόβιακ με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Χατζισαφί που έπιασε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά και έγραψε το 1-0.

Το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ. Ο Διαμαντόπουλος τσέκαρε και το VAR και είδε το απλωμένο χέρι του Κάργα στη σέντρα που επιχείρησε ο Μαροκινός, για να δοθεί τελικά το πέναλτι υπέρ της Ένωσης και να αξιοποιηθεί για το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 60′ από τον Κριχόβιακ που έκανε τρομερή εμφάνιση (είχε την ασίστ και στο πρώτο γκολ) και σε ένα διάστημα που ο ΠΑΣ αγωνιζόταν με τρεις στόπερ (πέρασε στο ματς ο Παντελάκης). Η έξοδος του Περέα και η είσοδος του Μίνα δεν άλλαξε τίποτα για τους Ηπειρώτες που γνώρισαν μια ήττα αναμενόμενη βάσει της κακής απόδοσής τους και των απουσιών τους και κόντρα σε μια ΑΕΚ που αν θέλει να ελπίζει σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο πρέπει να πάρει νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (68′ Μοχαμάντι), Κριχόβιακ (78′ Σάκχοβ), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τσούμπερ (78′ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (73′ Μισελέν), Άμραμπατ (67′ Τάνκοβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (63′ Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72′ Σιόντης), Λιάσος (46′ Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46′ Οικονομόπουλος), Περέα (64′ Μπρένερ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς