23.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Η επαναφορά των βασικών μονάδων με στόχο την πρώτη νίκη στη σεζόν σε ντέρμπι «αιωνίων»

Μετά το πετυχημένο τεστ με τις ρεζέρβες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Πορτογάλος τεχνικός πρόκειται να επαναφέρει αρκετές από τις βασικές του μονάδες στην αρχική ενδεκάδα, απέναντι στο «τριφύλλι» που καίγεται για βαθμούς με φόντο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (21:00) τον Παναθηναϊκό σε μία μορφή μικρής «φιέστας» για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στη Super League (η κανονική φιέστα θα λάβει χώρα το Σάββατο μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ) με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων στα πλέι οφ αλλά και να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο για φέτος σε ντέρμπι «αιωνίων».

Οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς έχουν αφήσει πίσω την προβληματική εικόνα του προηγούμενου μήνα που συνοδεύτηκε και με τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι έχουν ως στόχο τους το ιδανικό κλείσιμο της σεζόν με νίκες μέχρι τις 17 Μαϊου και το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μετά το πετυχημένο τεστ με τις… ρεζέρβες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, ο Πορτογάλος τεχνικός πρόκειται να επαναφέρει αρκετές από τις βασικές του μονάδες στην αρχική ενδεκάδα, απέναντι στο «τριφύλλι» που καίγεται για βαθμούς με φόντο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συγκεκριμένα στα πλάνα του Μαρτίνς υπάρχει η τοποθέτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που επιστρέφει δίπλα στον εξαιρετικό και ακούραστο Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ στην κορυφή αναμένεται να βρεθεί από το ξεκίνημα του αγώνα, αυτή τη φορα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αναλυτικά το πλάνο ενδεκάδας του Μαρτίνς για το αποψινό ντέρμπι στο Φάληρο: Βατσλίκ στην εστία, Αβραάμ και Σωκράτης στα στόπερ, με τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα δύο άκρα της άμυνας. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά πρόκειται να συνθέσουν το δίδυμο στα χαφ, μπροστά τους θα έχουν τον Αγκιμπού Καμαρά και τους Ροντρίγκες, Μασούρα και Ελ Αραμπί στην τριάδα της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο «Καραϊσκάκης» χωρίς τους Γκατσίνοβιτς και Βέλεθ που έμειναν εκτός καθώς κρίθηκαν ανέτοιμοι από τον Γιοβάνοβιτς και αναμένεται να ακολουθήσουν πλάνο… ΟΑΚΑ με τον Σάρλια -κατά πάσα πιθανότητα- στο πλάι του Σένκεφελντ στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας.

Σέντρα στις 21:00 σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη με διαιτητή τον… elite Ισραηλινό της UEFA, Ρόι Ράινσραϊμπερ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς