18.8 C
Athens

NBA Playoffs: Ματς μπολ με φόντο τον τελικό για Σανς και Χιτ (vids)

Η ψυχή των περσινών φιναλίστ στους τελικούς του NBA «μίλησε» στα δύσκολα.

Μετά την ισοφάριση του Ντάλας σε 2-2 οι Σανς είδαν τη σειρά των ημιτελικών να επιστρέφει στο σπίτι τους και αυτό αρκούσε για να ισοπεδώσουν με 30 πόντους την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς (110-80) έχοντας τρομερή επίδοση σε άμυνα και επίθεση.

Το Φοίνιξ είχε σε μεγάλη βραδιά τα μεγάλα του αστέρια κι ένα καθοριστικό βήμα για την δεύτερη σερί παρουσία του στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, όπου λογικά θα βρει απέναντί του την αφηνιασμένη παρέα των Πουλ, Κάρι και Τόμπσον στο Γκόλντεν Στέιτ.

Ο Μπούκερ ήταν ασταμάτητος με 11/20 σουτ κι ο Έιτον δεν είχε αντίπαλο στα ρακέτα (9/13, 9ριμπ.), βάζοντας τους Σανς ξανά σε θέση οδηγού καθώς μία νίκη αρκεί στα επόμενα δύο ματς για να περάσουν και φέτος στους τελικούς της Δύσης.

Οι Μάβερικς είχαν και πάλι για κορυφαίο τον Λούκα Ντόντσιτς που έβαλε 28 πόντους (11ριμπ., 2ασ.), αλλά δεν αρκούσε από μόνος του για την ανατροπή.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, οι Χιτ επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί απέναντι στους αποδεκατισμένους Σίξερς, που όμως το παλεύουν και έχουν την τελευταίας τους… ζωή σε τρία βράδια από σήμερα.

Ο Τζίμι Μπάτλερ πέτυχε 23 πόντους, ο Μαξ Στρους πρόσθεσε 19 και 10 ριμπάουντ και οι Χιτ ισοπέδωσαν με 120-85 τους Σίξερς, παραμένοντας αήττητοι στο Μαϊάμι στα πλέι οφς!

3-2 και ματς μπολ… τελικού για την εξαιρετική φετινή ομάδα του Μαϊάμι, που εφόσον εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας θα βρει απέναντί της είτε τους πρωταθλητές Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είτε τους Σέλτικς που επέστρεψαν για τα καλά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς