17 C
Athens

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2: Έκανε την ανατροπή με βασικό τον Τσιμίκα και περιμένει ήττα της Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Η Λίβερπουλ πήρε τον έναν από τους τρεις… τελικούς και ελπίζει ακόμα. Οι Κόκκινοι πέρασαν με ανατροπή από το Βίλα Παρκ επικρατώντας με 2-1 της Άστον Βίλα και έπιασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στους 86 βαθμούς, με τους Πολίτες όμως να έχουν να δώσουν το παιχνίδι με τη Γουλβς στο Μολινό την Τετάρτη (11/5).

Ο Γιούργκεν Κλοπ προχώρησε σε ροτέισον (τα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας του είναι με Σαουθάμπτον εκτός και Γουλβς εντός) αλλά η ομάδα του δεν το πλήρωσε παρά το κακό της ξεκίνημα. Στο 3′ ο Γουότκινς είδε τον Άλισον να τον σταματά, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η εστία του Βραζιλιάνου παραβιάστηκε από τον συμπατριώτη του, Ντούγκλας Λουίζ.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 6′ μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Μάτιπ και στη συνέχεια μετέφεραν την πίεση στα καρέ του Μαρτίνες που ήταν σταθερός και επενέβη όταν χρειάστηκε. Δεν τα κατάφερε στο 65′ όταν οι Κόκκινοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο, ο Ντίας από τα αριστερά γέμισε γλυκά στην καρδιά της περιοχής της Βίλα και ο Μανέ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με εξαίρεση ένα σουτ του Ινγκς οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν απειλητικοί, ενώ η Λίβερπουλ διαχειρίστηκε σχετικά άνετα το προβάδισμά της.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκιν, Νακαμπά (62′ Τσουκουεμέκα), Λουίζ, Κουτίνιο (70′ Μπουενδία), Γουότκινς (81′ Τραορέ), Ινγκς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο (30′ Χέντερσον), Τζόουνς (62′ Τιάγκο), Κεϊτά, Ζότα, Ντίας (72′ Σαλάχ), Μανέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς