15 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 22-21: Θρύλος έτοιμος για κούπα! (vid)

Ο αλύγιστος Ολυμπιακός του Γιώργου Καρασαββίδη νίκησε ξανά την ΑΕΚ και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος

Ο Θρύλος δεν σταματά πουθενά! Με τεράστια εμφάνιση στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα και μπροστά στον κόσμο του, ο Ολυμπιακός υπέταξε την ΑΕΚ με 22-21 στον δεύτερο τελικό της Handball Premier και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και απέχει μόλις μια νίκη μακριά από τη στέψη δείχνοντας την ανωτερότητά του!

Οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από το 10-14 και έκαναν μια απίθανη ανατροπή χάρη στις τεράστιες αποκρούσεις του Τόμας Μπάουερ και τον φανταστικό Γιώργο Παπαβασίλη που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε 7 γκολ για να δώσει στον Ολυμπιακό τον αέρα και τη νίκη!

Το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ έκανε ο Αλέξης Αλβανός που δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά πράγματα και παρά την επιστροφή του Λέμος η ομάδα του δεν είχε την ψυχολογία όταν οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ανατροπή.

Η Ένωση είχε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και μάλιστα με τρία σερί πέναλτι έκανε το 7-11 απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μπλόκαρε σε εκείνο το διάστημα.

Με καλή άμυνα, εξαιρετικές αποκρούσεις του Μπάουερ και με διαδοχικά γκολ του Παπαβασίλη οι Ερυθρόλευκοι προσπέρασαν, ενώ στη συνέχεια ο Οστρούσκο και ο Σλαβούλιτσα φρόντισαν να διευρύνουν τη διαφορά και να αγχώσουν την ΑΕΚ που προσπάθησε στο τέλος να στείλει το ματς στην παράταση αλλά ο Πλάθα είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον απίθανο Αυστριακό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 2-4, 4-6, 6-7, 7-8, 7-10, 9-12 (ημχ.), 13-14, 15-14, 15-15, 17-17, 21-18, 22-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 7, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 2, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος 1, Πασσιάς 1, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα 1, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 3, Μπάουερ.

ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 2, Στεφάνοβιτς 2, Τζηράς 1, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος, Άντζελιτς, Μυλωνάς 2, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 1, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος 3, Κεδέρης 4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς