16.7 C
Athens

EURO 2024: Στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου ο τελικός, στο Μόναχο το πρώτο παιχνίδι

Η UEFA έκανε γνωστές τις λεπτομέρειες για το EURO 2024 που θα διοργανωθεί στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2024 και συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε στη Βιέννη και έκανε γνωστές τις 10 πόλεις της Γερμανίας που θα φιλοξενήσουν τη μεγάλη διοργάνωση των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων. Το εναρκτήριο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Allianz Arena του Μονάχου ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Για πρώτη φορά η UEFA αποφάσισε να χωρίσει τις πόλεις σε γεωγραφικούς τομείς και να φροντίσει να μοιράσει τα παιχνίδια με τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να χρησιμοποιηθούν κι άλλα μέσα πλην αεροπλάνου (τρένο ή λεωφορείο).

Στον Βόρειο και Βορειοανατολικό τομέα εντάσσονται το Βερολίνο, το Αμβούργο και η Λειψία, στον Δυτικό το Ντόρτμουντ, το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη, το Γκελσενκίρχεν και η Κολωνία και στον Νότιο η Φρανκφούρτη, η Στουτγκάρδη και το Μόναχο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά στην παρουσίαση της UEFA τις έδρες και τις αγωνιστικές που θα φιλοξενηθούν σε αυτές από τη φάση των ομίλων μέχρι τον μεγάλο τελικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς