20.5 C
Athens

UEFA: Οι ομάδες έδωσαν το «οκ» για τη χρήση των δύο wild cards στο Champions League από το 2024

Σε μία ιστορική απόφαση που αποτελεί την απαρχή του νέου format που αναμένεται να θεσπιστεί από τη σεζόν 2024-25 στο Champions League προχώρησε η UEFA σε συνεργασία με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους

Σε μία ιστορική απόφαση που αποτελεί την απαρχή του νέου format που αναμένεται να θεσπιστεί από τη σεζόν 2024-25 στο Champions League προχώρησε η UEFA σε συνεργασία με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Σύμφωνα με αξιόπιστο δημοσίευμα του «Athletic» οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έδωσαν οριστικά την έγκρισή τους για τη χρησιμοποίηση των δύο wild cards από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για ομάδες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσω των πρωταθλημάτων τους το εισιτήριο για τα… αστέρια αλλά θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία εκμεταλλευόμενες τη θέση της χώρας τους στο ranking της UEFA.

Συγκεκριμένα, πρόθεση της UEFA είναι να μοιράζει αυτές τις wild cards αυτόματης εισόδου στους ομίλους του Champions League σε ομάδες που οι χώρες τους βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία της Ομοσπονδίας με το τέλος κάθε σεζόν. Για παράδειγμα, αν κάτι τέτοιο ίσχυε από φέτος, Αγγλία και Ολλανδία θα είχαν τον πρώτο λόγο, κάτι που θα σήμαινε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (δεν εξασφάλισε τους ομίλους μέσω της Premier League) θα «έκλεβε» μία θέση χάρη στον ιδρώτα της Λίβερπουλ και της Γουέστ Χαμ από την ευρωπαϊκή τους πορεία τη φετινή σεζόν που χάρισε αρκετούς πόντους στην Αγγλία.

Παρά τα πολλά και έντονα παράπονα των φιλάθλων γύρω από αυτή την λογική, η απόφαση της UEFA φαίνεται να είναι οριστική και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2024 και μετά…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς