17.7 C
Athens

NBA: Μπακς και Χοκς γράφουν ιστορία με φιλικά προετοιμασίας στο Άμπου Ντάμπι

Οι Μιλγουόκι Μπακς και οι Ατλάντα Χοκς θα δώσουν δύο αγώνες προετοιμασίας στο Άμπου Ντάμπι τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας τους πρώτους αγώνες του NBA στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στον Αραβικό Κόλπο.

Οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 8 Οκτωβρίου στο «Etihad Arena» στη Νήσο Γιας που αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά έργα στο Άμπου Ντάμπι.

Οι αγώνες προετοιμασίας των Μπακς και των Χοκς, που ονομάστηκαν ως «The NBA Abu Dhabi Games 2022», αποτελούν μέρος μιας πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του NBA και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι.

Ο αναπληρωτής επίτροπος του NBA Μαρκ Τέιτουμ πήγε στο Άμπου Ντάμπι τον Νοέμβριο για να υπογράψει μια πολυετή συμφωνία μεταξύ της λίγκας και των υπευθύνων του τουρισμού εκεί.

Η συνεργασία περιλάμβανε την έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος Jr. NBA Abu Dhabi, ενός πρωταθλήματος μπάσκετ νέων για 450 αγόρια και κορίτσια 11-14 ετών από σχολεία σε όλο το Άμπου Ντάμπι.

Επίσης περιλαμβάνει, διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις για τους φιλάθλους, με εμφανίσεις από νυν και πρώην παίκτες του NBA, μια σειρά από κλινικές «NBA FIT» που προωθούν την υγεία και την ευεξία καθώς και μια εκδήλωση έκθεσης NBA 2K League στο Middle East Film & Comic Con.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς