18.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Τζολάκης δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα

Ο Χανιώτης τερματοφύλακας ανταποκρίθηκε σε μία δύσκολη έδρα και δείχνει έτοιμος να περάσει στο επόμενο στάδιο, αποτελώντας σε σταθερή βάση παίκτη 20άδας στον Ολυμπιακό

Διανύοντας το 20ό έτος της ηλικίας του (τα κλείνει στις 8/11), έχει κιόλας 16 επίσημες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, με 7 clean sheets στο ενεργητικό του. Με highlight καριέρας, την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ (12/9/20), σε ηλικία 18 ετών! Και τον Θρύλο να στέφεται Κυπελλούχος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, επικρατώντας με 1-0.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει 7 συμμετοχές (τέσσερις στην Ευρώπη, δύο στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο), παίζοντας και στους τέσσερις αγώνες των προκριματικών του Champions League, το περασμένο καλοκαίρι, όπου ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με δύο ισοπαλίες κόντρα στη Λουντογκόρετς και χάρη στη διαφοροποίηση του κανονισμού με το εκτός έδρας γκολ στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Ήταν ένα μεγάλο «σχολείο» αυτοί οι αγώνες για τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος στον επαναληπτικό στη Βουλγαρία είχε αφήσει στον πάγκο τον Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος διένυε τις πρώτες του ημέρες ως παίκτης των Ερυθρόλευκων και είχε προτιμηθεί ο Κρητικός πορτιέρε να παίξει σε αυτό το κομβικό παιχνίδι.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Τζολάκης πήρε την ευκαιρία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παίζοντας στο ελληνικό Πρωτάθλημα μετά τις 23/1/22 και το εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του τόσο χαμηλά όσο και στον αέρα (αν και σε αυτόν τον τομέα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο), δείχνοντας έτοιμος ενόψει της νέας σεζόν προκειμένου να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Να αποτελέσει σε σταθερή βάση τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Τόμας Βατσλίκ ανανέωσε αυτόματα το συμβόλαιό του από τη στιγμή που έπιασε το όριο συμμετοχών (παίζοντας στο 75% των επίσημων αγώνων) και ο Ολυμπιακός έχει βασικό τερματοφύλακα για την αγωνιστική περίοδο 2022/23. Το συμβόλαιο του Όγκμουντουρ Κρίστινσον ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, αλλά δύσκολα θα το εξαντλήσει και ύστερα από δύο σεζόν ο Ισλανδός αναμένεται να αποχωρήσει. Λογικά, η ομάδα θα αναζητήσει έναν ακόμα τερματοφύλακα για να συμπληρωθεί η τριάδα, αλλά ο δρόμος για τον Τζολάκη είναι ανοιχτός προκειμένου να αποτελέσει επίσημα τη «ρεζέρβα» του Βατσλίκ.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, ο Τζολάκης βρέθηκε στο μεταίχμιο μεταξύ της πρώτης ομάδας και του Ολυμπιακού Β’, παίζοντας 16 παιχνίδια στο σκληρό Πρωτάθλημα της Super League 2, με απολογισμό 7 clean sheets, ενώ δέχθηκε 13 γκολ. Πάντως, στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν αποτέλεσε τον τρίτο σε ιεραρχία τερματοφύλακα της ομάδας, καθώς από τα 33 παιχνίδια μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα της Super League, ο διεθνής με τις Ελπίδες έχει 2 συμμετοχές ως βασικός, ενώ 5 φορές βρέθηκε στον πάγκο και την τελική 20άδα ως αναπληρωματικός.

Σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του Άρη (8/5, 0-1), ο 19χρονος τερματοφύλακας έβγαλε ωριμότητα και είναι στο χέρι του να συνεχίσει έτσι, ενώ έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με την μπάλα στα πόδια, στοιχείο που είναι πολύτιμο για κάθε παίκτη αυτής της θέσης.

Οι Ερυθρόλευκοι τον πιστεύουν και έχουν στηρίξει πολύ το συγκεκριμένο πρότζεκτ την τελευταία τριετία. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, ο Κρητικός προορίζεται για δεύτερη λύση στην εστία ενόψει της νέας σεζόν, ενώ θα αναζητηθεί ένας ακόμα συμπληρωματικός τερματοφύλακας από τη στιγμή που ο Κρίστινσον θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Τζολάκης δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά είναι δεδομένο πως χρειάζεται ακόμα και άλλους αγώνες προκειμένου να αποδείξει του λόγου το αληθές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς