24 C
Athens

ΝΒΑ: Ο Σέρβος γίγαντας Νίκολα Γιόκιτς είναι ο back-to-back MVP της regular season, στην τρίτη θέση ο Γιάννης

Στα χέρια του Νίκολα Γιόκιτς κατέληξε και φέτος το βραβείο του MVP της σεζόν στην regular season του NBA.

Ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς άφησε πίσω του τους επίσης εξαιρετικούς Εμπίντ των Σίξερς και Αντετοκούνμπο των πρωταθλητών Μπακς και παρά την απουσία της ομάδας του Ντένβερ από τα ημιτελικά σε Δύση και Ανατολή ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής -σε ατομικό επίπεδο- στην κανονική διάρκεια του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, κερδίζοντας το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Στην δεύτερη θέση έμεινε ο Τζόελ Εμπίντ της Φιλαδέλφεια και στην τρίτη έπεσε ο «δικός μας» Γιάννης που στο σήμερα επικεντρώνεται στα ματς των ημιτελικών της Ανατολική Περιφέρειας κόντρα στους Σέλτικς με στόχο το δεύτερο δαχτυλίδι του NBA.

Ο Σέρβος σέντερ μέτρησε 27.1 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά 33.5 λεπτά σε 74 αγώνες της regular season και οδήγησε την ομάδα του στα playoffs, όπου το ταξίδι κράτησε λίγο ελέω Κάρι και Γουόριορς (αποκλεισμός με 4-1 στη σειρά των προημιτελικών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος αλλά και η τελετή παράδοσης του ατομικού βραβείο στον Γιόκιτς αναμένεται να γίνει από το NBA εντός της εβδομάδας που διανύουμε, σύμφωνα με πηγές του ESPN.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς