19.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Γουστάρει να τιμωρεί τους ασεβείς

Η προπαγάνδα έχει κουράσει και ξεπεράσει κάθε όριο, αλλά είναι πάντα ωραίο να διασύρεται σε κάθε ευκαιρία από τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Τρίτη διαδοχική νίκη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, αποκατάσταση της τάξης και ασύλληπτος διασυρμός της τραγελαφικής προπαγάνδας. Με τον κυρίαρχο Ολυμπιακό να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να κερδίζει, να κατακτά τίτλους και να κλείνει στόματα. Φερμουάρ…

Ο Μάιος μπήκε ιδανικά. Με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Τούμπα με ανατροπή και δεύτερο διαδοχικό διπλό στη Θεσσαλονίκη (σε διάστημα πέντε ημερών!) με εναλλακτική σύνθεση και τιμωρία των ασεβών. Όχι, βέβαια, του Άρη, αλλά όλων των άλλων που «έβλεπαν» εύκολη νίκη των Κίτρινων και χαλαρή διάθεση από πλευράς Ερυθρόλευκων. Απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση μιας ακόμα επιτυχημένης σεζόν και, φυσικά, η φιέστα για την κατάκτηση και την απονομή του 47ου Πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του συλλόγου.

Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι πάντα αμείλικτος και εκεί θα τιμωρούνται πάντα οι ασεβείς και οι προπαγανδιστές. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει χάρη σε κανέναν και γουστάρει να τιμωρεί όλους αυτούς πάνω στο χορτάρι. Διαχρονικά, έτσι πράττει με συνέπεια και χαρακτηριστική άνεση. Και σε μία σεζόν όπου δεν είχε διάρκεια σε επίπεδο απόδοσης και δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορεί και θέλει να βλέπει ο απαιτητικός λαός του, η διαφορά από τους διώκτες του ήταν ξανά χαοτική. Αλήθεια, αν παίζαμε και το ποδόσφαιρο που επιθυμούμε να απολαμβάνουμε από την ομάδα μας, πόση θα ήταν η βαθμολογική διαφορά;

O «καλύτερος δευτεραθλητής» έχει να κερδίσει από τις 20 Μαρτίου, μετρώντας 9 σερί ματς χωρίς νίκη. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται 16 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει ακόμα να τον αμφισβητεί. Μιλάμε για θράσος. Ο Παναθηναϊκός άρχισε το… κλάμα για το γεγονός πως οι Ερυθρόλευκοι, απαλλαγμένοι από οποιοδήποτε άγχος, δοκίμασαν νέα πρόσωπα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έχοντας ξεχάσει πότε διεκδίκησαν τελευταία φορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας και αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να βλέπεις τη συγκεκριμένη ομάδα να παλεύει να ξεπεράσει τον Άρη στην κατάταξη για να τερματίσει στην 3η θέση, ούσα 26 βαθμούς μακριά από τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό. Κάθε ομάδα, άλλωστε, πρέπει να γνωρίζει τη θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσο για την ΑΕΚ (αυτό το -26 από την κορυφή «μιλάει» από μόνο του), πιστεύει πως με το νέο γήπεδο θα έρθουν αυτόματα και τίτλοι (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό θεωρούν και οι υπόλοιποι, για αυτό και η ασυδοσία της ελληνικής Κυβέρνησης, που μοιράζει εκτάσεις και γήπεδα στο τσάμπα σε όλους τους άλλους εκτός από τον Ολυμπιακό), αλλά η αλήθεια είναι πικρή για όλες τις ομάδες που προσπαθούν μάταια να «εκθρονίσουν» τον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου. Χρειάζονται παίκτες, ομάδα και όραμα.

Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα για την ιστορία του και τα εκατομμύρια των οπαδών του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν χρειάζεται υποδείξεις ούτε νουθεσίες από τους τσακωμένους με την αλήθεια. Ναι, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε 10 αλλαγές στο βασικό σχήμα συγκριτικά με τη νίκη που σφράγισε τον τίτλο στην έδρα του ΠΑΟΚ. Έπρεπε να δούμε όλοι μας κάποιους παίκτες περισσότερο και το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Πορτογάλο προπονητή. Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν διάθεση, ενέργεια και δεν απειλήθηκαν καθόλου από μία ομάδα που είχε ισχυρό κίνητρο. Και το γκολ του Τικίνιο έκρινε το ματς, πιστοποιώντας την 24η νίκη σε 33 παιχνίδια Πρωταθλήματος.

Ο Πιερ Κούντε άφησε θετικότατες εντυπώσεις, παίζοντας ως βασικός στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τις 7/11/22 και το εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό. Ο Καμερουνέζος μέσος δεν… ξέχασε το ποδόσφαιρο. Έβγαλε ποιότητα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», συμμετείχε στο νικητήριο γκολ με την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ που έβγαλε τον Αβραάμ στην πλάτη της άμυνας για να έρθει ο Τικίνιο να σκοράρει μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα Κουέστα, ενώ βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας με ορισμένες πάσες υψηλής δυσκολίας και ποιότητας.

Πολύ καλός ήταν ο 21χρονος στόπερ Πέτρος Μπαγκαλιάνης, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όποτε αγωνίζεται, είναι απλά συγκινητικός και τα δίνει όλα. Το ωραίο αυτής της νίκης ήταν η ενέργεια, η ένταση και η ταχύτητα της ομάδας. Αυτοί οι 11 παίκτες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε παιχνίδι και ήταν δεδομένο πως δεν θα υπήρχε συνοχή και ομοιογένεια εντός αγωνιστικού χώρου. Όμως, ο Ολυμπιακός είχε τρεξίματα, τις καλύτερες ευκαιρίες (λιγοστές, αλλά τις είχε), δεν είδε την εστία του να κινδυνεύει από έναν καλό αντίπαλο με ευρωπαϊκό στόχο και έφτασε σε ένα εύκολο και ξεκούραστο «διπλό», παίζοντας με τα «δεύτερα».

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού σκέφτεται, ήδη, την επόμενη σεζόν και το πώς θα έρθει το τέταρτο συνεχόμενο και 48ο Πρωτάθλημα. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, ο διακαής πόθος είναι ο αριθμός «50» το 2025, στη συμπλήρωση ενός μαγικού αιώνα ζωής. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να προσδοκούμε τα καλύτερα. Ζητούμενο, βέβαια, εκτός από την κατάκτηση των τίτλων είναι και η καλύτερη ποιότητα ποδοσφαίρου. Για αυτό και έχει αρχίσει, ήδη, η δουλειά από τους ιθύνοντες του συλλόγου για την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου και την ποιοτική ενίσχυση της ομάδας σε όλες τις γραμμές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς