19.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 61-53: Οι Πράσινες ισοφάρισαν στις νίκες και οι τελικοί της Α1 πήραν φωτιά

Άστοχες και νευρικές οι Ερυθρόλευκες, υπέπεσαν σε λάθη στην τέταρτη περίοδο όταν η μπάλα... έκαιγε και οι Πράσινες ισοφάρισαν στις νίκες (2-2) με αποτέλεσμα το επόμενο ματς στο ΣΕΦ να μοιάζει με τον τελικό των τελικών

Φωτιά στους τελικούς της Α1 μπάσκετ Γυναικών έβαλε ο Παναθηναϊκός που πήρε δεύτερη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» (61-53) και ισοφάρισε τις νίκες (2-2) εκμεταλλευόμενος μια ακόμα κακή εμφάνιση των Ερυθρόλευκων που έπαιξαν νευρικά και ήταν άστοχες και με πολλά λάθη ειδικά στην τελευταία περίοδο όπου κρίθηκαν τα πάντα.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου στις 11 Μαΐου στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ και όποια πάρει την 3η νίκη θα έχει και το πλεονέκτημα για τον τίτλο του πρωταθλητή που κρίνεται στις 4 νίκες.

Σε ένα τόσο κλειστό ματς οι Πράσινες δεν θα μπορούν να έχουν παράπονα από τη διαιτησία με τις βολές να είναι 29-9 και με τον Ολυμπιακό ακόμα και στην επιθετική άμυνα των πολλών επαφών να παίρνει σφυρίγματα με… αίμα.

Η Ριντ με 23 πόντους και 17 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία για τις νικήτριες, η Φιτζέραλντ πέτυχε 19 αλλά η Χολμς έκανε τη δουλειά στο τέλος σε άμυνα (δύο κλεψίματα) και επίθεση (τέσσερις πόντους). Για τον Ολυμπιακό πλην της Πλουφ των 13 πόντων και 10 ριμπάουντ ουδεμία μπόρεσε να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση με διάρκεια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Πράσινες ήταν αυτές που με τη Ριντ στη θέση «5» πήρε ένα μικρό προβάδισμα την ώρα που οι Ερυθρόλευκες με αρκετή αστοχία από τη ρακέτα βρέθηκαν πίσω με διαφορά επτά πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-10). Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρομερή ενέργεια στο δεύτερο και μέσα στα τρία πρώτα λεπτά της περιόδου έτρεξε ένα επιμέρους 0-10 σερί με τη Σταμολάμπρου και τη Χάμπλιν, υποχρεώνοντας την Ελένη Καπογιάννη να πάρει τάιμ άουτ.

Η επιστροφή από αυτό βρήκε τις Πράσινες να σκοράρουν με βολές της Ριντ και τρίποντο της Λύμουρα, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και με τη Φιτζέραλντ μπόρεσε να διατηρήσει την ισορροπία στο τέλος του ημιχρόνου (31-31).

Ο Ολυμπιακός παρότι πλέον έβρισκε πιο εύκολα διάδρομο στη ρακέτα και σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία, δεν μπόρεσε να περιορίσει τη Ριντ και τη Φιτζέραλντ που ήταν εκείνες που τράβηξαν τις Πράσινες στην επίθεση όταν κολλούσαν. Η Χάμπλιν μπορεί να έβαλε το καλάθι για το 43-42 αλλά αστόχησε σε δύο βολές που εκτέλεσε και η Λύμουρα τιμώρησε τις Ερυθρόλευκες με τρίποντο για το 46-42 της τρίτης περιόδου.

Η νευρικότητα και η αστοχία ήταν μεγάλες στην τέταρτη περίοδο και ο Ολυμπιακός δεν είχε τρίποντο αλλά ούτε και εύκολο μπάσιμο στη ρακέτα ακόμα κι όταν η Ριντ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Η Χολμς με δύο κλεψίματα και τέσσερις δικούς της πόντους αλλά και δύο της Φιτζέραλντ έκαναν το 58-53, ο Ολυμπιακός αστόχησε και η 16χρονη Ζιάκα τελείωσε ουσιαστικά το ματς μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 31-31, 46-42, 61-53.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρδαρης, Τζιοπάνος, Τσώνος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 31-31, 46-42, 61-53

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Καπογιάννη): Ριντ 23 (6/11 δίποντα, 11/ 11 βολές, 17 ριμπάουντ), Φιτζέραλντ 19 (5/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ζιάκα 4, Σταμάτη, Λύμουρα (2), Μπουντούρη, Χολμς 7 (5 κλεψίματα), Χατζηνικολάου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Πλουφ 13 (4/11 δίποντα, 11 ριμπάουντ), Σταμολάμπρου 7 (1), Σταμάτη 6 (6 ασίστ), Αλεξανδρή 3 (1), Σπυριδοπούλου, Σύρρα, Νικολοπούλου 8 (5 ασίστ), Δίελα, Βίτολα 10 (5/8 δίποντα), Χάμπλιν 6 (3/6 δίποντα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς