21.2 C
Athens

Σπέτσια – Αταλάντα 1-3: Διπλό με φόντο την Ευρώπη για τους Μπεργκαμάσκι (vid)

Με τέρματα του Τζιμσίτι και του Πάσαλιτς στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Αταλάντα απέδρασε με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο (1-3) από την έδρα της Σπέτσια των Νικολάου και Βέρντε και διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι Μπεργκαμάσκι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους στο φινάλε του ματς, παρά την ισοφάριση του Βέρντε που προσωρινά έδωσε… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε δεν έχουν διασφαλίσει ακόμη την μαθηματική σωτηρία τους.

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΟΛΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Η Αταλάντα βρήκε τελικά τις λύσεις από παίκτες που αγωνίζεται σε τρεις διαφορετικές θέσεις (άμυνα, κέντρο, επίθεση) έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης κυρίως στο δεύτερο μέρος, με την Σπέτσια να βασίζεται κυρίως στην ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών της στη μεσοεπιθετική γραμμή, με τον πρώην άσο της ΑΕΚ, Ντάνι Βέρντε να ξεχωρίζει ξανά σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Πλέον, οι Μπεργκαμάσκι βρίσκονται στους 59 βαθμούς παρέα με τη Ρόμα στην έκτη θέση. Η ομάδα του Μουρίνιο, όμως, έχει ένα ματς λιγότερο καθώς και υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Για την Σπέτσια, στην οποία αγωνίστηκε ξανά ως βασικός ο Νικολάου, τα πράγματα αναφορικά με την υπόθεση παραμονή δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, αλλά θα χρειαστεί μία «αυτοκτονία» στις 2 τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να χάσει το τρένο της παραμονής στα «μεγάλα σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 6/5

Ίντερ – Έμπολι 4-2 (40′ αυτ. Ρομανιόλι, 45′, 64’ Λαουτάρο Μαρτίνες, 90+4’ Αλέξις Σάντσες / 5′ Πιναμόντι, 28′ Ασλάνι)

 

Τζένοα – Γιουβέντους 2-1 (87′ Γκούντμουντσον, 90+6′ πεν. Κρίσιτο / 48′ Ντιμπάλα)

 

Σάββατο 7/5

Τορίνο – Νάπολι 0-1 (73′ Φαμπιάν Ρουίθ)

 

Σασουόλο – Ουντινέζε 1-1 (6′ Σκαμάκα / 77′ Νούιτινγκ)

 

Λάτσιο – Σαμπντόρια 2-0 (41′ Πάτρικ, 59′ Αλμπέρτο)

 

Κυριακή 8/5

Σπέτσια – Αταλάντα 1-3 (30′ Βέρντε / 16′ Μουριέλ, 73′ Τζιμσίτι, 87′ Πάσαλιτς)

Βενέτσια – Μπολόνια (16:00)

Σαλερνιτάνα – Κάλιαρι (19:00)

Βερόνα – Μίλαν (21:45)

Δευτέρα 9/5

Φιορεντίνα – Ρόμα (21:45)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς