19.2 C
Athens

Άρης – Ολυμπιακός: Το «λίφτινγκ» του Μαρτίνς και τα «πρέπει» του Μπούργος

Οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν με τη δύναμη του κόσμου τους την επιστροφή στις νίκες και τις θετικές εμφανίσεις μετά την κακή παρένθεση της Λεωφόρου, ενώ στην αντίπερα όχθη η πρωταθλήτρια ομάδα του Μαρτίνς θα παραταχθεί με τις... ρεζέρβες στο Χαριλάου

Ο Άρης υποδέχεται απόψε (21:00) τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα παιχνίδι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για τους Κίτρινους και γοήτρου – αποδείξεων για τους Ερυθρολεύκους, που από το βράδυ της Τετάρτης και μετά το «διπλό» στην Τούμπα πανηγυρίζουν και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν με τη δύναμη του κόσμου τους την επιστροφή στις νίκες και τις θετικές εμφανίσεις μετά την κακή παρένθεση της Λεωφόρου, ενώ στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Μαρτίνς θα παραταχθεί με τις… ρεζέρβες στο Χαριλάου, λόγω προβλημάτων τραυματισμών αλλά κυρίως την ανάγκη για ξεκούραση και ανάσες στους βασικούς πυλώνες του φετινού ρόστερ.

Συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα παραταχθούν χωρίς τους Κώστα Φορτούνη λόγω τραυματισμού και Παπέ Σισέ, ενώ για λόγους ξεκούρασης έμειναν στον Πειραιά οι Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπα, Μαντί Καμαρά, Σωκράτης, Λαλά, Ροντρίγκες, Μασούρας και Μανωλάς που έχει ακόμα ενοχλήσεις. Παράλληλα, σταθερά εκτός πλάνων του Μαρτίνς παραμένει ο Χένρι Ονιεκούρου.

Έχοντας στην αποστολή αρκετούς παίκτες από τη Β’ ομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός δεδομένα θα παρατάξει την ομάδα του με μία ενδεκάδα ειδικών συνθηκών, αλλαγμένα ίσως και κατά τα 10/11 της σε σχέση με αυτή που παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Τούμπα.

Σε μία προσπάθεια να εικάσουμε τη βασική ενδεκάδα, αυτή ίσως αποτελείται -με βάση τα όσα έχει δοκιμάσει ο Μαρτίνς στις προπονήσεις- από τους: Τζολάκη στην εστία, Κινκουέ και Αβράαμ Παπαδόπουλο στα στόπερ και τους Βρουσάι – Καρμπόβνικ στα δύο άκρα της άμυνας. Από εκεί και πέρα Μπουχαλάκης και Σουρλής θα βρίσκονται στην «κουλούρα» με τους Καρβάλιο σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Λόπες – Αγκιμπού Καμαρά στις πτέρυγες να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί.

Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι Θεσσαλονικείς μετρούν 3 σημαντικές απουσίες (Σάσα, Γκάνεα λόγω τραυματισμού και Καμαρά λόγω τιμωρίας), με τον Μπούργος δεδομένα να σκέφτεται διάφορα τρικ για την μεσοεπιθετική του γραμμή ώστε να «χτυπήσει» στον άξονα του Ολυμπιακού.

Με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Αμπουμπακάρ Καμαρά (είχε αποβληθεί στη Λεωφόρο) ο Χερμάν Μπούργος σχεδιάζει ένα πλάνο… ειδικής ανάγκης με τον Μαντσίνι να έχει το προβάδισμα ώστε να διαδεχθεί τον Αφρικανό άσο στην κορυφή της επίθεσης ως κρυφό εννιάρι, έχοντας τον Μπαντού Εντιαγέ να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω του.

Βέβαια, οι απουσίες για τον Άρη δεν σταματούν σε αυτή του Καμαρά, αφού οι Σάσα και Γκάνεα δεν θα είναι διαθέσιμοι με τον Αργεντινό τεχνικό να προβαίνει ξανά σε αλχημείες. Η πρώτη αφορά την τοποθέτηση του Σούντγκρεν στη θέση του αριστερού μπακ και η δεύτερη φέρνει τον Ντουκουρέ ξανά δίπλα στον Ματίγια στον χώρο του κέντρου, με τον Εντιαγέ μπροστά τους και τους Ιτούρμπε – Ματέο Γκαρσία (κατά πάσα πιθανότητα) στις πτέρυγες.

Σέντρα στις 21:00 στο Χαριλάου με διαιτητή τον Φωτιά και VAR τον Βούλγαρο Ντιμιτρίεφ.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς