16.9 C
Athens

Απολαυστικός Γιάννης: «Δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ στους διαιτητές γιατί κρατάω χρήματα για τις πάνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι σκέτη απόλαυση, ένας πραγματικός σόουμαν εντός κι εκτός του παρκέ.

Ο Greek Freak μετά από μία ακόμη μαγική δική του μπασκετική παράσταση στο game 3 με τους Σέλτικς, αποφάσισε να το ρίξει στην πλάκα, λέγοντας αστειευόμενος ότι δεν μπορεί να διαμαρτύρεται σε κάθε φάση στους διαιτητές καθώς αυτό θα του κοστίσει αρκετά και δεν θα έχει να πληρώσεις τις… πάνες του παιδιού του!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης με αφορμή τη νίκη των Μπακς και το 2-1 στη σειρά με τους Σέλτικς:

«Προσπαθώ να κάνω ό,τι συμφέρει την ομάδα εκείνη τη στιγμή. Ξέρω τα δυνατά μου σημεία και παίζω με το ένστικτό μου. Όσο χρησιμοποιώ τα καλά μου στοιχεία θα είμαστε καλά. Προσπαθώ να το πηγαίνω φάση-φάση και να παίρνω την καλύτερη απόφαση κάθε φορά. Δεν ξέρεις τι θα γίνει σε κάθε φάση. Υπάρχουν πολλά σενάρια κάθε φορά. Νομίζω πως εν τέλει κάναμε καλή δουλειά και αξιολογήσαμε την κάθε φάση και πήραμε την σωστή απόφαση», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την ποικιλία στο παιχνίδι του: «Είναι όλα με βάση το ένστικτό μου. Δεν πηγαίνω στο παιχνίδι σκεπτόμενος πως θα κάνω συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένα plays. Ό,τι είναι μπροστά μου θα κάνω, ειδικά αν νιώθω αυτοπεποίθηση να το κάνω και το έχω δουλέψει. Θέλω να είμαι σκληρός και να παίζω σκληρά. Παίρνω ό,τι μου δίνεται. Αν αυτό είναι να πάω 10 φορές στις βολές, οκ κανένα πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστηθώ το ματς όσο περισσότερο και όταν επιστρέψω σπίτι να είμαι ικανοποιημένος με αυτό που πρόσφερα.

Έχω πάντα την ίδια νοοτροπία. Δεν θα αλλάξω κάτι που δουλεύει για εμένα. Ζω και πεθαίνω με αυτό. Αυτό με κάνει αυτόν που είμαι. Αυτό έχω κάνει σε όλη μου την καριέρα. Δεν θα γίνω σοφότερος έτσι.

Η μαμά μου με ενημέρωσε για την αγάπη του κόσμου και είναι εκπληκτικό. Νιώθω την αγάπη του κόσμου και την στήριξη που δείχνουν σε εμένα και την ομάδα. Όταν αφιερώνεις τον εαυτό σου στην ομάδα και την πόλη το καταλαβαίνουν».

Για την εκρηκτικότητα στις προπονήσεις και τις επαφές: «Για να είμαι ειλικρινής νιώθω άσχημα για τον βοηθό μας. Είναι κάτι που το δουλεύω πολύ, κάνουμε πολλές ασκήσεις με επαφές και προσπαθώ να το εφαρμόσω στο παιχνίδι».

Για το περιστατικό στην πρώτη περίοδο και για τις αποφάσεις των διαιτητών: «Πόσο κοστίζει να πω κάτι για τους διαιτητές; Είναι γύρω στις 20 χιλιάδες; Επομένως δεν πρέπει να το πω, πρέπει να κρατήσω τα χρήματα για τις πάνες. Αστειεύομαι. Πρέπει να συμβιβαστούμε με τα σφυρίγματα και τις αποφάσεις των διαιτητών, πρέπει να παίξουμε. Κάποιες φορές θα το σφυρίξουν κάποιες όχι, αλλά στο τέλος είναι αυτό που είπε ο Χόλιντεϊ , είναι τα playoffs. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε, χωρίς παρακάλια».

Για την τρίτη περίοδο και το περιστατικό με τον προπονητή: «Είχαμε ένα καλό μομέντουμ και χτίζαμε προβάδισμα. Παίζαμε καλά. Καταλαβαίνω τον προπονητή και έπρεπε να σεβαστώ την απόφασή του. Αν δεν έπαιζα καλά το καταλαβαίνω αλλά τη δεδομένη στιγμή μπορούσα να δώσω στην ομάδα και ήθελα να μείνω. Εκτιμώ ότι με εμπιστεύτηκε παρά τα φάουλ. Ήμουν κουρασμένος και ίσως έπρεπε να βγω αλλά εκτιμώ που με κράτησε και με εμπιστεύτηκε».

Για πιθανές δυσκολίες: «Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στην καριέρα του. Αν δεν αποτύχεις δεν μπορείς να πετύχεις. Είναι μέρος της επιτυχίας. Πάρτε παράδειγμα τον Τζόρνταν. Είχε αναποδιές και το έχει πει κι όλας. Έχω αποτύχει και εγώ αρκετές φορές αλλά στο τέλος της ημέρας επιστρέφω. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι πάντα καλό. Αν περιμένω απλά να πετύχω και να σκοράρω, αυτό δεν γίνεται, είναι η postseason. Αν είσαι συγκεντρωμένος θα πετύχεις, αν όχι με τίποτα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς